Lidl Sverige

Mer svensk frukt och grönt hos Lidl

Dela

Lidl Sverige fortsätter sin satsning på färsk frukt och grönt, framför allt svenskodlad. Och satsningen ger resultat, under föregående år ökade försäljningen. Dessutom ökar antalet frukt och grönt med svenskt ursprung i diskarna med nästan 20 procent under en genomsnittsvecka.

- Allt fler konsumenter har upptäckt Lidls erbjudande av färsk frukt och grönt av högsta kvalitet till bästa pris. Genom att minska antalet mellanhänder och handla direkt från leverantörerna kan vi hålla låga priser och samtidigt erbjuda högsta kvalitet, säger Robert Stekovic, Kommersiell Direktör på Lidl Sverige.

En genomsnittlig vecka under året erbjuds Lidls kunder ett utbud på cirka 175 olika frukter och grönsaker. Av dessa är cirka 60 frukter och grönsaker odlade i Sverige, en ökning från cirka 50 i veckan föregående år. Lidl utvecklar ständigt sitt sortiment och letar nu nya leverantörer för att öka andelen svensk mat.

- Vi fortsätter att öka andelen svenskodlade frukter och grönsaker i våra diskar. Förra veckan hade vi nästan 90 olika frukter och grönsaker från svenska odlare i våra butiker. Det kan jämföras med en normal vecka då vi ligger på cirka 60. Vi jobbar nu stenhårt för att ytterligare öka andelen svenska frukter och grönsaker. Det uppskattas av våra kunder och gör oss övertygade om att vi är på rätt väg, fortsätter Robert Stekovic.

Förra året storsäljare bland Lidls frukt och grönt var Rainforest Alliance-märkta bananer. Försäljningen av bananer ökade med hela 22 procent förra året. Det var också ett starkt år för vattenmeloner då försäljningen ökade med 21 procent jämfört med året innan.

De populäraste frukterna och grönsakerna 2020/21 var:

  1. Rainforest Alliance-märkta bananer
  2. Svensk gurka
  3. Svensk matpotatis
  4. Svensk Färskpotatis
  5. Klementiner
  6. Vattenmelon
  7. Isbergssallad
  8. Kaki (sharon och persimon)
  9. Svensk Gul lök
  10. Kvisttomater

Under vintermånaderna är citrus- och exotiska frukter populära. När sommaren kommer så äter vi gärna mer meloner, jordgubbar, persikor, nektariner, sallad, tomater och gurka. När hösten kommer så äter vi mer druvor, äpplen och päron. Bananer äter vi hela året, mer under höst, vinter och vår än sommaren.

All färsk frukt och grönt hos Lidl har kvalitetsmärkningen – ”Kvalitetstestad av Eurofins” vilket innebär att de har klarat Sveriges tuffaste tester. Läs mer om Lidls sortiment av frukt och grönt och kvalitetsmärkningen: Grönsaksparadoxen (lidl.se)

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl Sverige bidrar till enklare mätning av kolhalten i jorden18.10.2021 10:30:00 CEST | Pressmeddelande

För snart ett år sedan valde Lidl Sverige att satsa 11 miljoner kronor på fem projekt inom ramen för Lidl Future Iniatives Hållbarhetsakuten. Ett av projekten, som drivs av företaget Inkonova, fokuserar på utvecklingen av mer kostnadseffektiva metoder för att mäta kolhalten i jorden. Hållbarhetsakuten bidrog med två miljoner kronor till projektet som Inkonova genomför i samarbete med forskningsinstitutet Rise, Hushållningsällskapet, Svensk Kolinlagring och Fjällbete.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum