Svenska kyrkan Norrköping

Musikalisk resa med Mendelssohn

Dela

Under året 2020 får vi följa med på en spännande musikalisk resa, där vi får bekanta oss med den tyska kompositören Felix Mendelssohn och hans fantastiska verk. Organisten David Löfgren bjuder på en konsertserie i fyra delar i S:t Johannes kyrka och tar oss med på en färd genom Mendelssohns orgelmusik.

Konserterna berättar om en av tidernas största musikaliska mästare och innefattar samtliga orgelverk av Mendelssohn. Det är fri entré vid alla tillfällen.

Musikalisk resa med Mendelssohn, del 1 – söndag 19 januari 16.00

Musikalisk resa med Mendelssohn, del 2 - söndag 16 februari 16.00

Musikalisk resa med Mendelssohn, del 3 - söndag 24 maj 16.00

Musikalisk resa med Mendelssohn, del 4 – söndag 30 augusti 16.00

Nyckelord

Kontakter

David Löfgren - Organist i S:t Johannes församling
david.lofgren@svenskakyrkan.se
011-241333

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg, i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan i Norrköping, eller Norrköpings pastorat, som är det juridiska namnet, består av fyra församlingar, en kyrkogårdsförvaltning, kansli och en utvecklingsenhet.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Konfirmandgrupp håller aftonbön i World of Warcraft2.4.2020 08:23:12 CESTPressmeddelande

Svenska kyrkan i Norrköping ställer om sin verksamhet med anledning av Covid-19. Verksamheten flyttar ut på nya digitala plattformar för att skapa gemenskap utanför kyrkans fysiska lokaler. Torsdag den 2 april kl. 22.00, kommer en av kyrkans konfirmandgrupper därför hålla en andra andakt i spelet World of Warcraft. ”Vi har gjort det en gång förut och det var väldigt uppskattat så vi kör en gång till. Vi vill finnas där för våra ungdomar och då får vi hjälpas åt att hitta den där stigen som kanske låg dold för oss förut”, berättar Samuel Lerström, församlingspedagog i pastoratet.

Överlevare från Förintelsen berättar om sina upplevelser27.1.2020 09:23:57 CETPressmeddelande

Demokrati- och människovärdesdagarna 2020, som pågår mellan 26 januari till 6 februari, är ett samarrangemang mellan Svenska kyrkan i Norrköping och Norrköpings kommun. Tillsammans med 19 medarrangörer genomförs föreläsningar, utställningar, samtal, musik med mera, med fokus på demokrati och människovärde. Söndagen den 2 februari kl 17.00, besöker Susanna Christensen, överlevare från Förintelsen, Hedvigs kyrka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum