Håll Sverige Rent

Musikalisk skräpföreställning till Lycksele

Dela

Skräp är temat när musikalen ”Det stora Sopäventyret” och utställningen ”Skräplabbet” kommer på besök till Lycksele Medborgarhus på fredag den 17 maj. Med hjälp av sång, dans och uppdrag ska alla barn få lära sig om nedskräpningens konsekvenser och lösningar.

Det stora sopäventyret är en svängig familjemusikal om skräpet och hur det förstör djurlivet och vår miljö. Vännerna Pricksan, Labbe och Mulle ger sig ut på ett äventyr med luftballong. De möts av allt annat än en vacker naturupplevelse när de havererar i Vithavet där sopbergen växer och djuren behöver hjälp.

– Det känns väldigt kul att nå ut till barn i Sveriges alla hörn och förhoppningsvis ge hopp om framtiden och inspirera med en spännande saga, riktigt bra musikalnummer och ett viktigt budskap, säger Mette Geiger Fischer, koreograf och initiativtagare till föreställningen. 

I samband med föreställningen finns också möjlighet att besöka Skräplabbet. Skräplabbet är en satsning från organisationen Håll Sverige Rent som syftar till att lära barn och unga om nedskräpning. Skräplabbet är en interaktiv utställning där barnen får upptäcka och utforska allt som handlar om nedskräpning, och lära sig om vad man kan göra för att minska den.

- Nedskräpningsfrågan engagerar och det är fantastiskt att se hur barn och unga triggas av de lekfulla uppdragen i Skräplabbet. Vi hoppas att de blir så medvetna om problemet att vi kan bygga vanor som varar hela livet, säger Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.

Det stora sopäventyret presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Geiger Fischer Productions och Stiftelsen Håll Sverige Rent.

Turnéplan och mer information om tid och plats

Bilder

Medverkande: Therese Frimansson, Mette Geiger Fischer och Karl Noremo
Kostym/scenografi, koreografi och idé: Mette Geiger Fischer
Manus och sångtexter: Gunilla Bergerham
Musik och sångarrangemang: Ceca Wadstein
Musikproduktion: Jan Radesjö
Teknik och ljussättning: Niklas Fischer
Regi-öga: Charlotte Zettergren

Kontakter

Kristina Bjerka, ansvarig för Skräplabbet på Håll Sverige Rent,
070-363 43 27, kristina.bjerka@hsr.se

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum