Svenska Triathlonförbundet

Nordiskt Mästerskap i Triathlon Till Linköping

Dela
Linköping Triathlon arrangeras för tredje året i rad och i sommar kommer tävligen även stå värd för Nordiskt Mästerskap 2022.

Senast ett nordiskt mästerskap i Triathlon arrangerades var 2018 i Fredericia, Danmark. Svenska Triathlonförbundet tillsammans förbunden från Norge, Danmark, Finland och Island och Visit Linköping är nu otroligt peppade och förväntansfulla på att äntligen stå värd för att arrangera ett Nordiskt Mästerskap i Triathlon. 

”Det är fantastiska nyheter att vi får välkomna ett Nordiskt Mästerskap i Triathlon till Linköping. Linköpings målsättning har, från dag ett i detta samarbete med Triathlonförbundet, varit att få till ett internationellt mästerskap och att förbundet uppfyller det efter två års samarbete känns mycket tillfredsställande”Anders Thorén, Visit Linköping.

Linköping Triathlon är sedan tidigare klart att arrangera SM i triathlon på sprint och stafett distanserna för 2022 och nu utökas tävlingen för våra nordiska grannländer Norge, Danmark, Finland och Island att göra upp om den nordiska mästerskapstiteln på samma distanser. 

”Vi i Norge er veldig glade for at det igjen blir avhold nordisk mesterskap etter noen års pause. For oss er dette en veldig god utviklingsarena for våre yngre utøvere og vi gleder oss å møtes i Linköping for å konkurrere om nordiske titler” Arild Tveiten, Sportchef Norska Triathlonförbundet.

Linköping Triathlon arrangeras på nationaldagen den 6 juni och tillsammans med arrangörsstaden Linköping och lokala föreningar planerar vi ett härligt nationaldagsfirande med triathlontävling i världsklass. 

"Vi är väldigt glada över att kunna hälsa er varmt välkomna till Linköping Triathlon för Nordiska Mästerskapen 2022. På plats kommer ni möta ett fint arrangemang med fina och utmanande banor, inte minst vill vi tillsammans med alla tävlande, arrangörer och publik skapa ett event som blir minnesvärt och roligt. Välkomna!" Henrik Nöbbelin, Förbundsordförande Svenska Triathlonförbundet  

 

Fakta Triathlon
Sprint Distans: simning 750 m, cykling 20 km, löpning 5 km
Stafett Distans: simning 265 m, cykling 6 km, löpning 1,2 km 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

031-726 61 86https://www.svensktriathlon.org/

Svenska Triathlonförbundets uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige. Vi är en av de snabbast växande idrotterna i landet med verksamheter inom barn & ungdom, elit, para samt bredd och motion. 

 

Följ Svenska Triathlonförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Triathlonförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum