Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Nu kommer äntligen pickleball till Piteå!

Dela

Pickleball är en av de snabbast växande sporterna i Sverige. Nu kommer den äntligen till Piteå. Det är Korpen Piteå som har tagit initiativet och ordnar nu öppet hus och en prova-på-dag tisdagen den 27/10 mellan 14 och 20 i Piteå Tennisklubbs hall.

-Det ska bli spännande att utöka vårt utbud med en racketsport som passar väldigt många, från ung till gammal, säger Korpen Piteå verksamhetsledare Pär Röckner. Har man väl testat pickleball är det lätt att fasta för den lättillgängliga sporten. Det är en förhållandevis billig sport som inte kräver dyr utrustning och specialbyggda hallar.

- Korpen Piteå har inlett ett samarbete med Piteå Tennisklubb, berättar Pär Röckner. Vi vill även utveckla samarbete med byaskolorna för att hitta fler halltider. På Korpen är just samverkan och samarbete ett signum.

Pickleball är USA:s snabbast växande sport och startade på just i USA på 1960-talet. Det är en racketsport med drag från tennis, bordtennis och badminton. Den spelas på en yta motsvarande en badmintonbana och med nedsänkta nät. Racketen är lätt och bollen påminner om en innebandyboll. I pickleball kan du spela såväl singel som dubbel.

Nyckelord

Kontakter

För mer info:
Ring Pär Röckner, verksamhetsledare Korpen Piteå
070-517 70 80
par.rockner@korpenpitea.se

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/

Visst är det betydligt roligare att sporta och motionera när du gör det tillsammans med andra? Här hos oss i Korpen finns det mängder med sätt att engagera och aktivera sig. Vår historia sträcker sig mer än 75 år tillbaka i tiden och idag är vi ett rikstäckande, modernt motionsidrottsförbund som kan erbjuda runt 100 olika typer av motionsaktiviteter.

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum