Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Ny digital teknik för ökad kapacitet i elnäten möjliggör energiomställningen

Dela

Elektrifieringen av industrin och transportsektorn kräver en snabb ökning av nätkapacitet och flexibilitet. Detta seminarium behandlar smarta lösningar för förbättrad drift och användning av elnät.

Användning av nya tekniker är en viktig del i energiomställningen där elnäten är en möjliggörare för minskade utsläpp av växthusgaser och vårt beroende av gas, kol och olja. Genom nya digitala lösningar kan kapaciteten höjas i befintliga elnät med bibehållen leveranssäkerhet. Vid seminariet ges exempel på nätförbättrande tekniker. Vi diskuterar även olika incitament för implementering av ny teknik för ”smarta elnät” och diskuterar dessa utifrån en jämförelse mellan regelverken i Sverige och Norge.

Medverkande:

Sonja Berlijn, IVA-ledamot, KTH, Magnus Olofsson, IVA-ledamot, Svenska Energiinstitutet, Vivi Mathiesen Heimdall Power, Emil Hillberg RISE, Therése Hindman Persson Energimarknadsinspektionen. Seminariet hålls på engelska.

IVAs konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm eller digitalt.

Tisdag den 6 september 2022 17:30 - 19:00

Läs mer och anmäl dig här

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)
Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)
Grev Turegatan 16
114 46 Stockholm

08-791 29 00https://www.iva.se/

I över 100 år har Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) varit en mötesplats för Sveriges framtid. IVA samlar kompetens och erfarenhet från cirka 1 300 invalda akademiledamöter och 250 företag. Vi bygger broar mellan näringsliv, offentlig verksamhet, akademi och politik. IVA driver på vetenskaplig grund en saklig debatt inom flera samhällsviktiga områden.

IVA är ett lättillgängligt expertorgan fristående från enskilda intressen, ideologier och partipolitik. Vi tror på och verkar för människans förmåga att bidra positivt till samhället genom teknisk och ekonomisk vetenskap.

Följ Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum