Enköpings kommun

Ny upphandling för nytt kommunhus

Dela

Den 1 juli planerar Enköpings kommun att inleda en ny hyresvärdsupphandling för att hitta en aktör som vill vara med och skapa framtidens kommunhus. Den här gången med nya förutsättningar som öppnar upp för att fler aktörer ska kunna lämna anbud.

I en ny hyresvärdsupphandling söker Enköpings kommun en privat fastighetsägare för att hyra ett nytt kommunhus i centrala Enköping. Fastighetsägaren ska projektutveckla, bygga och äga lokalerna. Det krävs att aktören har en centralt belägen fastighet i Enköping eller är beredd att förvärva en. Målet är att inflyttning ska kunna ske 2025.

– Vi fick avsluta den tidigare hyresvärdsupphandlingen för att vi fick in för få anbud. Nu inleder vi en ny hyresvärdsupphandling med nya förutsättningar. Vi hoppas att fler aktörer ska ha möjlighet att lämna anbud, säger Hannu Högberg, tillförordnad kommundirektör.

– Precis som tidigare handlar det om mer än bara ett nytt kommunhus. Visionen är att ett samlat kommunhus ska ge oss en attraktiv, modern arbetsmiljö och nya arbetssätt. Samtidigt ska det också bidra till en levande stadskärna och underlätta för invånare, företag och föreningar i kontakten med oss.

– Viktigt är också en hållbar stadsutveckling. Vi vill att det nya kommunhuset ska bidra till klimatomställningen genom ett hållbart byggande. Ambitionen är att bidra till klimatsmart resande och folkhälsan, säger Hannu Högberg avslutningsvis.

Anmäl intresse i kommunens upphandlingsverktyg

I hyresvärdsupphandlingen bjuder kommunen in aktörer inom fastighetsutveckling och förvaltning att anmäla sitt intresse. Inbjudan planeras vara öppen mellan den 1 juli och den 14 september. De aktörer som går vidare till nästa skede kommer under slutet av året att få vara med om en så kallad dialogbaserad förhandling om utformning och villkor för förhyrningen.

I mars 2023 räknar kommunstyrelsen med att ta beslut om hyresvärd och hyresavtal.

Läs mer och anmäl intresse i kommunens upphandlingsverktyg på webbplatsen enkoping.se/offentligupphandling

Vid frågor, kontakta:

Om projektet

Johan Dietmann, projektledare

Åsa Svedjetun, kontaktperson hyresvärdsupphandling

Om upphandlingen

Frågor om hyresvärdsupphandlingen hanteras först när den annonserats. Det sker i fråga-svar-funktionen i kommunens upphandlingsverktyg på webbplatsen enkoping.se/offentligupphandling

Övergripande

Hannu Högberg, tillförordnad kommundirektör

Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum