Enköpings kommun

Ny utställning på Enköpings museum

Dela

Nu öppnar utställningen ”Summa summarum” som innehåller verk av guld- och silversmeden Rolf Karlsson.

Från sin arbetsbänk i Villberga har Rolf Karlsson skapat smycken, skålar och kyrkliga föremål med stor originalitet och en skicklig materialbehandling.

– Det är fantastiskt kul att äntligen kunna öppna den här utställningen som egentligen var planerad för 2020. Rolf Karlsson är en lokal, oerhört skicklig och produktiv konstnär. Vi visar ett urval av hans enorma produktion med arbeten i olika material. Skisser, sakrala föremål, smycken och även del måleri samsas i utställningen, säger Johan Linder, enhetschef på Enköpings museum.

I utställningen visas nu ett stort urval av hans verk, skisser och även måleri. Karlsson har själv bidragit med berättelser, föremål och en säker konstnärlig blick. Utöver det finns föremål ur flera institutioners samlingar. Utställningen är därmed en retrospektiv över en lång karriär med uttryck i flera material, från många platser men med basen i Villberga. Rolf Karlsson har varit verksam i mer än 50 år och skapat åtskilliga sakrala arbeten och offentliga konstverk.

Utställningen öppnas 26 november klockan 14.00 och står öppen till 2 april 2022.

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum