Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Ny världscupseger för Ebba Årsjö

Dela

Ebba Årsjö visar storform i början av säsongen. Idag, måndag, tog hon andra världscupsegern på tre dagar. ”Det var Rock’n’roll i andra åket”, säger en glad Ebba efter segern.

Ebba Årsjö efter seger i slalom under världscupen i St. Moritz.
Ebba Årsjö efter seger i slalom under världscupen i St. Moritz.

Det alpina paralandslaget har haft några intensiva tävlingsdagar i Schweiziska St. Moritz. Fyra race på fyra dagar i en tuff och utmanande backe. För förra årets stora stjärnskott, Ebba Årsjö, har resultaten inte väntat på sig. Två segrar har det blivit, den senaste under måndagens slalom. 

– Jag är jätteglad och jättenöjd. Det första åket var väldigt bra, kanske ett av mina bästa åk någonsin. Det andra var lite mer Rock’n’roll. Jag fick kämpa genom hela åket och hade stora problem men lyckades ta mig i mål. Och det räckte ju, säger en glad Ebba. 

Vinstmarginalen ner till tvåan, den franska storstjärnan Marie Bochet, blev hela 3.06 sekunder. Trea blev Anna-Maria Rieder från Tyskland. 

För Aaron Lindström blev det en stark 7e plats i den tuffa backen som fick stora delar av fältet att köra ur. En av dem var 18-årige Arvid Skoglund som nu får ladda om inför VM i Lillehammer med start den 12 januari. 

Världscupen i St. Moritz var bara starten på en intensiv tävlingssäsong med VM i Lillehammer, världscup i Åre och framförallt Paralympics i Peking i början av mars. 

– Jag ser verkligen fram emot de här tävlingarna, formen känns kanon, avslutar Ebba Årsjö. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ebba Årsjö efter seger i slalom under världscupen i St. Moritz.
Ebba Årsjö efter seger i slalom under världscupen i St. Moritz.
Ladda ned bild

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Parasport Sverige har rollen som både Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté och är ett av 72 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 13 idrotter. 

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Uttalande från de nordiska olympiska kommittéerna, paralympiska kommittéerna och idrottsförbunden om den eskalerande ryska aggressionen i Ukraina23.9.2022 16:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ovan nämnda organisationer har idag avslutat en nordisk konferens i Oslo, Norge. I samband med den nordiska idrottskonferensen har deltagarna särskilt diskuterat de pågående utspelen från olika internationella organisationer om att eventuellt låta ryska och belarusiska idrottare med delegater få delta i internationella tävlingar igen. Detta sker samtidigt som den ryska presidenten mobiliserar för ökad militär aggression mot Ukraina.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum