Stockholms stad

Nya arbetssätt och justerad organisation för ett kulturutbud som når fler

Dela

Stockholms kulturförvaltning har i budgeten för 2019 fått ett utvecklat uppdrag med höga ambitioner. Fokus ligger på att nå ut till fler med kulturverksamheten, i synnerhet underrepresenterade grupper. Det nya uppdraget och kulturverksamhetens budgetförutsättningar gör att Kulturförvaltningen nu ser över arbetssätt och organisationsformer i syfte att effektivisera och centralisera verksamheten.

- Med ett förändringsarbete i vår egen organisation har vi ambitionen att nå fler stockholmare med vår verksamhet. Vi gör en förändring av arbetssätt och organisationsformer som skapar förutsättningar för att bibehålla det rika kulturutbud som stockholmarna förväntar sig och samtidigt nå de grupper som inte tar del av vårt utbud, säger Robert Olsson, direktör för Stockholms kulturförvaltning.

Den styrande majoriteten i Stockholms stad har uppdragit åt Kulturförvaltningen att stärka insatserna för att göra kulturutbudet ännu mer tillgängligt, i synnerhet för stockholmare som sällan tar del av stadens utbud.

- Vårt kommande utvecklingsarbete handlar om att fortsätta med den verksamhet som fungerar bra och utveckla områden som kan göras bättre. Tillsammans med våra verksamheter finner vi nya sätt att använda resurser och har ambitionen att göra kulturen mer tillgänglig för stockholmarna, säger Robert Olsson.

Förslag på ny organisation presenteras för personalen under dagen då även de fackliga förhandlingarna inleds. Verksamheten för våren 2019 ligger fast. En mer detaljerad redogörelse för hur förändringarna kommer att se ut förmedlas under våren. En del i det kommande arbetet är att dagens organisation med cirka 1 000 anställda minskas med cirka 90 tjänster. En omställning som företrädesvis kommer att ske genom naturliga avgångar och organisationsjusteringar som möjliggör utvecklingen.

 

Fakta

Stockholms kulturförvaltning ansvarar för huvuddelen av de kommunalt drivna kulturverksamheterna i staden, exempelvis Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet, samt evenemang som Kulturnatt Stockholm och We Are Sthlm. Förvaltningen ansvarar även för kulturstödet till det fria kulturlivet och civilsamhället.

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenEva Camél Fuglseth, tf kommunikationsansvarig

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

073-910 92 90eva.camel.fuglseth@extern.stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads kulturpristagare 201917.5.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

I år delar Stockholms stad ut fem hederspriser, ett Bellmanpris och ett Lennart af Petersenspris. Priserna tilldelas aktörer av stor vikt för Stockholms kulturliv. I år går Bellmanpriset till Thåström, Lennart af Petersenspriset till Anders Petersen och hederpriserna går till Agneta Pleijel (litteratur), Sherihan Cherrie Hersi (musik), Fredrik "Benke" Rydman (scenkonst), Sirous Namazi (konst) och Manne af Klintberg (kulturarbete för barn och unga).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum