Consid

Nya arbetstillfällen till Karlstad

Dela

It-och kommunikationsföretaget Consids Karlstadsetablering har hittills inneburit ett tjugotal nya arbetstillfällen i Karlstad. Nu söker kontorsansvarige Christoffer Nilsson ytterligare ett tjugotal nya medarbetare. Samtidigt flyttar Consid Karlstad in i nya, historiska, lokaler.

Posthuset i Karlstad.
Posthuset i Karlstad.
-Det är fantastiskt att vi har så stark efterfrågan på våra tjänster att vi expanderar - mitt under pandemin. De närmaste två åren räknar jag med att ha ett 60-tal anställda. Det finns en stark digitaliseringsvilja och många innovativa företag i Karlstad, vilket gör att det finns stora behov av våra tjänster. Dessutom finns ett bra rekryteringsunderlag med en mix mellan seniorkompetens och nyexaminerade, säger Christoffer Nilsson.
 
Värmland har drabbats hårt av Covid-19-krisen. I mars månad var 4 052 av Karlstad kommuns invånare inskrivna som arbetssökande - en total arbetslöshet på 8,4 procent. Det är 22:a månaden i följd som arbetslösheten i Karlstad är högre än den var under samma tidpunkt året innan. Sedan maj 2019 har arbetslösheten gått upp från 6,4 till 8,4 procent.
 
Mitt under brinnande coronakris öppnade it- och kommunikationsföretaget Consid nytt kontor i Karlstad. Fokus för Karlstadskontoret är digitala lösningar, systemutveckling och e-handel. Etableringen har hittills inneburit att Karlstad fått ett tjugotal nya arbetstillfällen.
 
 Christoffer Nilsson, kontorsansvarig Karlstad.
 
 
– Det känns bra att vi kan komma med goda nyheter och positiv energi i dessa svåra tider, säger Christoffer Nilsson.
 
Consid grundades för tjugo år sedan och är en digital helhetsleverantör inom it och kommunikation. Idag är Consid ett av Sveriges snabbast växande företag. Nio år i rad har företaget blivit utnämnt till Dagens Industris Gasellföretag. Under första kvartalet 2021 anställde bolaget drygt 100 medarbetare och omsättningen för 2020 landade på 1250 miljoner kronor.
 
Vid etableringen i Karlstad var det just Consids hela erbjudande som representeras, men med speciellt fokus på digitala lösningar, systemutveckling och e-handel.
 
Inom kort flyttar Consid Karlstad in i det anrika Posthuset - Schatullet.
 
- Vi har som filosofi att alltid ha kontor där människorna – och historien – finns. Nu när Sverige snart ska starta om kommer det att vara de mjuka värdena som autenticitet och mänskliga möten som betyder mest. På alla 24 orter där vi finns har vi kontoren mitt i stadskärnan, alltid nära för vem som helst att titta in och få sig en kopp kaffe. Vi vill dra vårt strå till stacken för att stadskärnorna lever och för att skapa möten mellan människor, säger Christoffer Nilsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Posthuset i Karlstad.
Posthuset i Karlstad.
Ladda ned bild
Christoffer Nilsson, Consid i Karlstad.
Christoffer Nilsson, Consid i Karlstad.
Ladda ned bild

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Halmstad, Malmö, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar, Ljungby, Värnamo, Växjö, Jönköping, Borås, Karlstad, Gävle och Sundsvall. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 100 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se.

Digital transformation, Mobilitet och apputveckling, Marknadsföring och kommunikation,

Digitala tjänster, e-handel & plattformar och Utbildningar.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum