Kalmar Öland Airport

Nyhet från goTO Nordics 26 maj - goTO Nordics AB ansöker om konkurs

Dela

goTO Nordics AB, med säte i Kalmar och försäljningskontor i Skellefteå meddelade den 26 maj om att man kommer att ansöka om konkurs. Det är effekterna av Coronaviruset som drabbat företaget.

Så här skriver goTO Nordics på sin hemsida: 

"Allt sedan UD införde reseförbud har vi vänt på varje sten för att finna en lösning som skulle kunna innebära att verksamheten drivs vidare. Resebranschen drabbades först och hårdast av krisen och för goTO Nordics blev det extra smärtsamt då vi hade 6 fullbokade flyg som skulle ta våra resenärer till Prag, Riga och Krakow från Kalmar, Karlstad, Borlänge, Jönköping, Sundsvall och Skellefteå i slutet av april.

Då utgifterna för flygproduktion, hotell, guider mm delvis var förbetalda och inte refunderbara så satte det oss i en prekär situation. Dessvärre har inte regeringen anammat de lösningar som presenterats av branschföreningen Svenska Resebyrå och Arrangörs-föreningen, SRF, som bygger på att skapa en fond som ska efter-finansieras av framtida avgifter på paketresor och flyg. Liknande lösningar har genomförts i andra länder, bland annat Danmark.

Inte heller vill regeringen låta den resegarantifond, till vilken vi betalt med våra pengar, hjälpa branschen och dess resenärer.  

Vårt absoluta fokus har varit att hålla våra resenärer skadelösa. Så den enda vägen ut för oss är att ansöka om konkurs. Därmed är våra resenärer berättigade till att få sina pengar tillbaka från resegarantifonden som hanteras av Kammarkollegiet.

Vi ber om ursäkt för att det tagit tid och att vi inte har haft möjlighet att svara alla resenärer som oroligt frågat efter sina pengar. Det har varit omöjligt att svara då vi själva letade efter svaren.

Vi tackar alla som har rest, eller skulle ha rest med oss för ert förtroende. Vi beklagar verkligen den situation ni och vi hamnat i.

Ansökan om betalning från resegarantifonden kan göras här: https://www.kammarkollegiet.se/download/18.2d134a67171ac528b1452689/1589197292408/Ansök%20om%20ersättning%20enligt%20resegarantilagen_2020.pdf

Länkar

Om

Kalmar Öland Airport
Kalmar Öland Airport
Flygplatsvägen
39241 Kalmar

+46480459000http://www.kalmarolandairport.se/

Välkommen till vida världen - now boarding från Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport AB är ett samägt bolag mellan Kalmar Kommun och Region Kalmar Län, som i samverkan med kommunerna och näringslivet i Kalmarregionen ska utveckla, driva och förvalta Kalmar flygplats. Bolaget ska tillvarata och utveckla tillgängliga och framtida flygkommunikationer mellan Kalmarregionen och andra delar av Sverige samt övriga världen.

Varje dag flyger närmre 700 människor till eller från Kalmar Öland Airport. Vi har runt 45 reguljära avgångar i veckan till Stockholm Arlanda och Bromma, varifrån du smidigt kan ta dig vidare till i princip hela världen. Vi har också en omfattande chartertrafik till Grekland, Spanien och Turkiet, skidresor till Pyrenéerna samt weekendcharter till olika europeiska städer över året. 

Följ Kalmar Öland Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kalmar Öland Airport

Pressmeddelande från BRA 2020-04-06: Inrikesflygbolaget BRA ansöker om rekonstruktion6.4.2020 10:19:25 CESTPressmeddelande

Coronakrisen slår extremt hårt mot samhället och flygbranschen. Svenska flygbolaget BRA ansöker nu om rekonstruktion för att skydda bolaget från konkurs. En rekonstruktion skapar andrum för att kontrollerat planera för en framtida verksamhet. BRA har som ambition att stegvis återstarta bolaget och flygtrafiken igen efter sommaren, allt eftersom förutsättningarna för att bedriva flyg förbättras.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum