Enköpings kommun

Nyrenoverade Fridegårdsparken har öppnat igen

Dela

Parkens form och karaktären av woodland finns kvar men entrén till parken har öppnats upp. Pergolan har bytts ut med stor försiktighet för att bevara befintliga klätterväxter. Det nya markteglet är lokalproducerat och kommer från Haga tegelbruk.

Nu öppnar Fridegårdsparken efter renoveringen. Parkens form och karaktären av woodland finns kvar men entrén till parken har öppnats upp och gjorts tydligare.Pergolan har bytts ut med stor försiktighet för att bevara befintliga klätterväxter. Markteglet har ersatts av ett lokalproducerat marktegel från Haga tegelbruk.

Skulpturen av författaren Jan Fridegård av Rune Rydelius har fått sällskap av en ny enbuske och parkens belysning och möblering är utbytt och utökad.

- Vi har några arbeten kvar och det är effektbelysning av pergolan och plantering av träd, buskar och perenner, berättar Lisa Kennerstedt, landskapsarkitekt. Buskarna och en del av träden kommer vi plantera under hösten men perennerna och några träd får vi vänta på till i vår.

Under hösten kommer mängder av lök att planteras i parken för att alla ska kunna njuta av en härlig blomning i parken redan nästa vår.

Parken är en av Enköpings fickparker. Det vill säga en liten park med en klippt häck runt om, med frodig grönska som ger en tydlig rumskänsla.

Fridegårdsparken finns på Badhusgatan 5.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum