Lidl Sverige

Premiär för Norrköpings gröna matbutik

Dela

Lidl fortsätter sin expansion i Sverige och den 13 februari var det dags för att öppna den första butiken 2020, denna gång i Klockaretorpet, Norrköping. Butiken blir stadens tredje och Lidls 192:a i Sverige. I och med den här öppningen närmar Lidl sig målet om 200 butiker under 2020 med stormsteg.

Butikschef Hanna Davidsson laddar för att inviga Lidls 192:a butik i Sverige.
Butikschef Hanna Davidsson laddar för att inviga Lidls 192:a butik i Sverige.

Den 1 300 kvadratmeter stora butiken på Folkborgsvägen i Klockaretorpet är den sjätte Lidl-butiken i Sverige som certifierats enligt det internationella miljöklassificeringssystemet Breeam. Butiken är utrustad med bland annat solceller på taket och stora fönsterpartier för att dra nytta av dagsljuset samt rörelsesensorer för all belysning. Solcellerna på taket förser butiken med el och gratis snabbladdning för kunder som har elbil. 

Butiken är utformad efter Lidls butikskoncept där ljusa, luftiga lokaler och hållbarhet står i fokus. Sortimentet ser precis ut som landets övriga Lidl-butiker där bland annat 42 procent av varorna kommer direkt från svenska leverantörer och leveranser av färsk frukt och grönt sju dagar i veckan.

– Norrköpings nya Lidl-butik ligger mycket bra till. Den ligger nära bostäder och det är lätt att ta sig hit med både spårvagn, buss, bil och cykel. Ett riktigt bra läge för alla som vill handla hållbart hela vägen. Det känns bra att ge Norrköpingsborna ytterligare möjligheter att veckohandla kvalitativ och hållbar mat och ändå ha kvar pengar till annat, säger Sebastiano Sacilotto, Försäljningsdirektör Lidl Sverige.

Lidl jobbar intensivt för att minska klimatpåverkan för hela verksamheten, från utformning och byggnation av butiker till lager och kontor. Genom smart logistik minskas antalet transporter till och från butiken, till endast en leverans per dag. Det medför mindre utsläpp och bullerstörningar då alla varor levereras i samma lastbil.

Under 2020 kommer Lidl att fortsätta arbetet för ett minskat matsvinn i alla butiker. Under 2019 lanserades konceptet ”Ta vara på”, där kunderna kan köpa frukt och grönt till kraftigt nedsatta priser, och Lidl blev också första livsmedelskedja i Sverige att redovisa sitt matsvinn med total transparens.

Lidl är fortfarande den enda svenska livsmedelskedjan som klimatkompenserar för hela sin svenska verksamhet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Butikschef Hanna Davidsson laddar för att inviga Lidls 192:a butik i Sverige.
Butikschef Hanna Davidsson laddar för att inviga Lidls 192:a butik i Sverige.
Ladda ned bild
Lidl Klockaretorpet öppnade 08:00 för Norrköpingsborna.
Lidl Klockaretorpet öppnade 08:00 för Norrköpingsborna.
Ladda ned bild
Morgonpigga, förväntansfulla och shoppingsugna Lidlers!
Morgonpigga, förväntansfulla och shoppingsugna Lidlers!
Ladda ned bild
Regiondirektör Thomas Andersson är nöjd med morgonen.
Regiondirektör Thomas Andersson är nöjd med morgonen.
Ladda ned bild
Lidl Klockaretorpet, Norrköping.
Lidl Klockaretorpet, Norrköping.
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 195 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl minskar på plasten – satsar mot 100 procent återvunnen plastråvara26.6.2020 14:31:03 CESTPressmeddelande

Lidl fortsätter öka takten för att reducera plastanvändandet och minskar nu plasten i omkring 20 förpackningar. Utöver minskad andel plast är målet att alla plastförpackningar ska vara materialåtervinningsbara år 2022 och att 100 procent av alla förpackningar ska vara producerade i förnybar eller återvunnen plastråvara senast 2030. Dessutom ska den totala plastanvändningen minskas med 20 procent.

Lidl tar hållbart byggande till nästa nivå - Världens första NollCO2-butik har öppnat25.6.2020 10:54:00 CESTPressmeddelande

Idag, den 25 juni, öppnade Lidl dörrarna till sin senaste butik som också är den allra första på Gotland. Dessutom är den nya Lidl-butiken världens första handelsbyggnad som ska vara klimatneutral under hela sin livslängd, från planeringsbordet och materialtillverkning till en framtida demontering. Butiken är byggd i trä och har fått de tuffa miljöcertifieringarna NollCO2 enligt Sweden Green Building Council (SGBC) och BREEAM-SE Excellent.

Lidl öppnar Hållbarhetsakuten - ska påskynda utveckling mot hållbara livsmedelssystem24.6.2020 13:25:00 CESTPressmeddelande

I december förra året delade Lidl Sverige ut 10 miljoner kronor till hållbarhetsprojekt kopplade till samhällets plastutmaning genom Lidl Future Initiatives. Den 17 augusti öppnar ansökningsperioden för årets upplaga. Genom 2020 års tema ”Hållbarhetsakuten” söker livsmedelskedjan projekt som kan lösa de akuta omställningsutmaningar som produktion och konsumtion av mat och livsmedel står inför. Lidl Sverige kommer att stödja tidskritiska projekt som här och nu kan påskynda omställningen mot hållbara livsmedelssystem.

Ny sommarkampanj: ”Destination Lidl” - Lidl hyllar svensk sommar och sina svenska leverantörer24.6.2020 12:48:58 CESTPressmeddelande

I Lidls nya sommarkampanj ”Destination Lidl” hyllar livsmedelskedjan den svenska sommaren och sina allt fler svenska leverantörer. Genom den nya integrerade kampanjen, som startar denna vecka, vill Lidl uppmuntra svenskarna att upptäcka mer av Sommarsverige och samtidigt visa den goda, svenska maten som finns hos Lidl. Kampanjen kommer pågå under hela sommaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum