AcadeMedia

Pysslingen förskolor i forskningssamarbete om hållbarhet

Dela

Pysslingen Förskolor inleder ett samarbete om hållbarhet med forskningsinstitutet Ifous. Startskottet är i dag, den 3 juni – på Pysslingen Förskolors egen hållbarhetsdag.

Hållbarhet är ett av de övergripande målen för Pysslingen Förskolor. Att säkra barnens trygga start i livet, hushålla med resurser och värna miljön är stommen i det arbetet.

– Genom forskningssamarbetet med Ifous hoppas vi få konkreta exempel på vad som faktiskt ger effekt och hur vi kan jobba mer medvetet framöver, säger Pysslingen Förskolors kvalitetschef Sara Lindberg.

Ifous-samarbetet pågår under tre år och arton förskolor kommer att delta, men resultatet kommer att spridas och användas i alla Pysslingens förskolor. 

– Vi vill veta hur vi kan arbeta för att innehållet i förskolan ska bidra till en hållbar framtid. Det handlar lika mycket om ledningens arbete som arbetet med barnen, säger Sara Lindberg.

Kontakter

Sara Lindberg, kvalitetschef
070-733 86 76
sara.lindberg@academedia.se

Bilder

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Pysslingen Förskolor är Sveriges största förskoleföretag. Ända sedan starten år 1986 har vi utmanat befintliga synsätt drivit förskolans utveckling framåt. I dag är vi stolta över att vara en tydlig förebild inom många områden. Vi har 108 förskolor i Stockholm, Mälardalen, Östersund och Skåne med olika pedagogiska inriktningar och arbetssätt. Det som förenar dem är vår gemensamma värdegrund, vårt kvalitetsarbete och omsorgsfulla lärande. Läs mer på hemsidan.

 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum