AcadeMedia

Pysslingen skapar läslust för bättre språkutveckling – aktiviteter i Skåne på läslustdag

Dela

Språket är ett viktigt verktyg i kampen mot utanförskapet. Därför satsar Pysslingen förskolor särskilt på språkutveckling. Torsdagen den 18 februari tar vi avstamp med en läslustdag i alla våra förskolor. I Skåne kommer förskolorna at ha en rad olika aktiviteter.

Pysslingen förskolor satsar på läslustdag och språkutveckling.
Pysslingen förskolor satsar på läslustdag och språkutveckling.

Den 21 februari firas FN:s internationella dag för modersmål. På Pysslingen förskolor smygstartar vi och uppmärksammar språkets betydelse redan på torsdag med vår egen Läslustdag. Då kommer det att sprudla av aktiviteter i läsandets och språkets tecken på alla våra förskolor runt om i landet.

- Det är vårt sätt att manifestera vikten av läsning och tillgången till ett språk som bidrar till gemenskap och möjlighet att göra sin röst hörd, säger Veronica Rörsgård, chef för Pysslingen förskolor.

Under dagen händer bland annat följande på förskolorna i Malmö och Lund:

  • Morotens förskola i Djupadal, Malmö, går barnen en sagostig på förmiddagen och skapar sagor med sin sagomaskin på eftermiddagen
  • Utforskarna i Lund kan barnen välja och vraka bland bra böcker i sitt digitala bibliotek. De varvar sitt läsande under dagen med bokstavsjakt, sagostund med Pippi och barnsånger på olika språk.

För mer information, hålltider och kontaktuppgifter till respektive förskola kontakta:

Charlotta Josephsson, pressansvarig Pysslingen förskolor, charlotta.josephsson@academedia.se och 070-303 78 06

Nyckelord

Bilder

Pysslingen förskolor satsar på läslustdag och språkutveckling.
Pysslingen förskolor satsar på läslustdag och språkutveckling.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra medarbetare har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt förutsättningar för att nå sin fulla potential. AcadeMedia har verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Mer information om AcadeMedia finns på www.academedia.se. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum