AcadeMedia

Pysslingen skapar läslust för bättre språkutveckling

Dela

Språket är det viktigaste verktyget i kampen mot utanförskapet. Därför satsar Pysslingen förskolor särskilt på språkutveckling. Torsdagen den 18 februari tar vi avstamp med en läslustdag i alla våra förskolor.

Den 21 februari firas FN:s internationella dag för modersmål. På Pysslingen förskolor smygstartar vi och uppmärksammar språkets betydelse redan på torsdagen med vår egen läslustdag. Då kommer det att sprudla av aktiviteter i läsandets och språkets tecken på alla våra förskolor runt om i landet.

- Det är vårt sätt att manifestera vikten av läsning och tillgången till ett språk som bidrar till gemenskap och möjlighet att göra sin röst hörd, säger Veronica Rörsgård, chef för Pysslingen förskolor.

Under dagen händer bland annat följande på förskolorna i Stockholmsområdet:

  • Lilla Biets förskola på Södermalm hör och tolkar barnen dikter på olika språk
  • På förskolan Baldersro i Haninge leker de språklekar, gör egna böcker och dramatiserar sagor på olika sätt under dagen
  • Stranden i Hässelby lär sig barnen att skriva välkommen på flera språk
  • Skattkistan i Kista ”räddar böckerna” med sin bokbytarbyrå där alla får bidra med böcker på skilda språk. Hit kommer också Emi Gunér och berättar hur man bygger en barnbok.
  • Järven i Nacka bygger barnen sin egen sagovärld med hjälp av ord och rekvisita. De större barnen kliver in och skapar en berättelse som spelas upp för de yngre, som också de deltar på olika sätt
  • Typografen i Hägersten firas dagen med tipsrunda och rim på en massa olika språk
  • Förskolan Nallebjörnen på Kungsholmen följer sin naturvetenskapliga profil och skriver och läser om väder och klimat under dagen. Här kikar de också närmare på ett av Sveriges minoritetsspråk samiskan.

För mer information, hålltider och kontaktuppgifter till respektive förskola kontakta:

Charlotta Josephsson, pressansvarig Pysslingen förskolor: charlotta.josephsson@academedia.se och 070-303 78 06

Nyckelord

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra medarbetare har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt förutsättningar för att nå sin fulla potential. AcadeMedia har verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Mer information om AcadeMedia finns på www.academedia.se. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum