Region Uppsala

Region Uppsala lanserar ny webbplats

Dela

Tisdag 23 juni lanserar Region Uppsala en från grunden ombyggd webbplats på regionuppsala.se, anpassad efter besökarnas behov av tydlig information.

Region Uppsalas webbplats var omodern med gammal kod, vilket gjorde att den varken gick att uppgradera eller vidareutveckla. Nya webben är uppbyggd utifrån vad besökarna vill veta.

Nu kan vi erbjuda besökarna en webbplats som är lätt att navigera på och som även är anpassad efter lagkrav på tillgänglighet, berättar kommunikationsdirektör Rebecca Fredriksson.

Allt innehåll publiceras utifrån ett användarperspektiv.

De mest besökta sidorna omdirigeras så att besökare som går in via en sedan tidigare sparad länk kommer rätt.

Extranätet blir Samverkanswebben

Region Uppsala har skapat en samverkanswebb. Den vänder sig till yrkesverksamma, förtroendevalda och regionens samarbetspartners. Samverkanswebben är dels en kunskapsbank för de samarbetspartners inom vården som har avtal med Region Uppsala, dels en samlingsplats för fördjupning om olika regionala utvecklingsprojekt och för fakta kring regionens utbildningsuppdrag. Samverkanswebben ersätter det som nu finns under Extranätet.

– Den del som kallas Samverkanswebben är uppbyggd utifrån behoven som våra samverkanspartners har av information inom de många vitt skilda områden som Region Uppsala är verksamma inom, förklarar Rebecca Fredriksson.

Sjukvårdsinformation på 1177 Vårdguiden

All vårdkontakts- och sjukvårdsinformation flyttas över till 1177 Vårdguiden för att förenkla för dem som söker information om vård och sjukdomar.

Berörda webbplatser

Till Region Uppsalas webbplats finns ett antal verksamhetswebbar som också har byggts om utifrån användarperspektiv. Följande webbplatser omfattas:

  • Region Uppsala
  • Extranätet
  • Folktandvården
  • Infoteket om funktionsnedsättning
  • Lasarettet i Enköping
  • Hälsoäventyret
  • Språknätet
  • SUF-Kunskapscentrum
  • Wiks slott
  • Wiks och Uppsala folkhögskola

Kontakter

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Folktandvården vill vända kariestrenden med tandborstapp23.10.2020 10:54:05 CESTPressmeddelande

Halloween är tillsammans med påsken och julen våra största godishelger. Då är det extra viktigt att hålla koll på barnens tandborstning. För att hjälpa barnfamiljer att göra tandborstningen roligare har Folktandvården gett tandborstningsappen Rocka munnen en Halloweenkostym. – Det är de goda vanorna i vardagen som gör skillnad, säger Anna-Cari Lindh, cheftandläkare vid Folktandvården i Region Uppsala.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum