Enköpings kommun

Restaurangerna måste utrymmas klockan 20.30 på grund av förbudet att servera alkohol

Dela

Restauranger måste utrymmas klockan 20.30 på grund av förbudet att servera alkohol, men får sedan öppnas igen klockan 21.30.

Folkhälsomyndigheten har gått ut med ett förtydligande om det tillfälliga förbudet mot servering av alkoholdrycker och kravet på att lokalerna måste utrymmas klockan 20.30 efter serveringstidens slut.

Från och med i dag den 18 februari 2021 måste alla restauranger med serveringstillstånd i Enköpings kommun utrymma lokalerna senast klockan 20.30. Som restaurangägare får du efter att ha utrymt lokalen återöppna igen klockan 21.30 för att servera mat, lättdrycker och folköl. Det har Enköpings kommun beslutat efter Folkhälsomyndighetens förtydligande.

Om du vill återöppna din restaurang för servering av mat, lättdrycker och folköl efter klockan 21.30 måste du anmäla det till kommunen.

Vi har i en pressinformation den 5 februari 2021 meddelat att Enköpings kommun beslutat att restauranger med serveringstillstånd inte behövde utrymma lokalerna klockan 20.30, utan att gästerna kunde sitta kvar i lokalen fram till klockan 21.30 så länge ingen alkohol serverades. Det gäller alltså inte längre.

Rumsservering och servering ur minibarer på hotellrum omfattas inte av förbudet. De verksamheter som bara har folkölsservering omfattas inte heller.

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum