Ticket

Rusning till Kanarieöarna när svenska semesterresenärer väljer bort USA i vinter

Dela
Kanarieöarna är alltid ett kärt resmål för svenskar – särskilt under vinterhalvåret med sol och värme endast 6 timmar bort. Efter pandemin har ögruppen blivit ännu mer populär och varit ett vanligt inslag i svenskarnas semesterplaner 2022. När vi i större utsträckning väljer bort långresor och föredrar att hålla oss inom EU så blir Kanarieöarna det givna valet för att få sommarvärme under vinterhalvåret, och lockar även resenärer som vanligtvis hade rest till Miami, Karibien eller Asien på semestern.

-        Kanarieöarna med Gran Canaria i spetsen har alltid toppat listorna över svenskarnas favoritresmål. Vi ser att Kanarieöarna har stigit ytterligare i popularitet efter pandemin, vilket kan ha flera olika orsaker. Bland annat söker sig svenskarna alltmer mot trygga destinationer inom EU, och då är Kanarieöarna i princip det enda resmål som kan locka med sol- och badväder även under vintern, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Under 2022 har vi börjat närma oss ett normalår, där resandet nu bara ligger 11 procent under nivån innan pandemin. För Kanarieöarna specifikt ser dock siffrorna annorlunda ut, där försäljningen av resor just nu är 18 procent högre än 2019 på bekostnad av resmål i framför allt USA och Asien. Gran Canaria ligger ohotad etta för resor inom Kanarieöarna, tätt följt av Teneriffa.

-        Kanarieöarna har allt som svenskarna längtat efter under pandemiåren. Gran Canaria toppar allt som oftast listan och det är lätt att förstå dess popularitet. Med vackra stränder, god mat, shopping, nattliv och ett rikt naturliv finns det något för alla. Framför allt är det ett oslagbart klimat och smidigt att ta sig dit, med flertalet direktavgångar och en flygtid på 6 timmar, säger Sofia Eddelid

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Om Ticket: Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med försäljning i butik, på telefon och online. Ticket säljer resor från samtliga ledande charterbolag, researrangörer, kryssningsbolag, flygbolag, hotell och hyrbilsföretag. Ticket har 71 butiker i Sverige och Norge, och bedriver onlineförsäljning under varumärkena Ticket och AirnGo i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Försäljningen uppgår till ca 5,8 miljarder kronor och bolaget har ca 340 årsanställda. Ticket Privatresor ägs av investmentbolaget Braganza.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

15 procent av svenskarna saknar en reskamrat - 4 skäl till att våga testa på ensamresande14.3.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Att ekonomi och omvärldshändelser påverkar svenskarnas resande 2023 är de flesta överens om. Men även andra faktorer i ens närhet påverkar resefrekvensen, visar Tickets SIFO-undersökning. Hela 15 procent uppger att de skulle resa mer 2023 om de hade haft någon annan att resa med, medan endast 5 procent föredrar att resa helt själva utan sällskap. Ticket listar skäl till att våga prova på att resa ensam, så inte uteblivet sällskap hindrar en från att utforska världen.

Bubblarlistan: Vårens weekendstäder2.3.2023 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Våren i Sverige kan vara lynnig – och vintern kan överraska oss långt fram i april. Att möta våren med en weekendresa till en storstad i Europa ger oftast större vårgaranti än på hemmaplan. Paris, London och Rom är klassiker som lockar vårtörstande svenskar. Men vilka resmål utanför topp-10-listan trendar mest? Ticket har tagit fram en lista på bubblare med de största ökningarna bland vårens weekendstäder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum