Enköpings kommun

Så kan nya Paushuset i Enköping se ut

Dela

Vid Stora torget ska ett nytt Paushus byggas och innehålla handel, restauranger, kontor, bostäder och parkeringar. Ambitionen är att det ska bli en levande mötesplats med varierat innehåll både dag- och kvällstid. Nu ska Enköpingsborna få tycka till om förslaget.

Byggnaden kommer vara i tegel, puts och med inslag av trä i en varm jordnära ton. Den kommer variera i höjd. På taket blir det en takterrass.

- Nya Paushuset kommer kunna bidra till att göra Stora torget mer attraktivt och mer levande med folkliv och aktiviteter. Nu vill vi få in synpunkter från invånarna genom dialog och samråd, säger Ulrika Ornbrant, ordförande kommunstyrelsens plan-, mark- och exploateringsutskott.

- Vi vill bygga en fastighet som lever 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, säger Johan Thorwid, vd Andersson Company.

Det nya huset ska innehålla:

  • Handel
  • Restauranger med nya Paushuset kommer takterrass och uteservering
  • Utställningsytor
  • Kontor
  • Bostäder
  • Parkering för bilar och cyklar under markplan

Chans att tycka till under hösten

Under hösten kommer du få chansen att tycka till om förslaget. Dialoger kommer ske på olika sätt. Du kommer kunna tycka till genom ett formulär på kommunens webbplats eller genom fysiska dialogmöten i Paushuset.

Mer information om dialogerna kommer att publiceras på webbplatsen Enköping växer.  

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum