SHL Svenska Hockeyligan AB

Så spelas kvalet säsongen 2020/2021

Dela

Säsongen 2020/21 kommer lag 13 och 14 möta varandra i bäst av sju matcher där vinnande lag spelar kvar i SHL och det förlorande laget degraderas till HockeyAllsvenskan. Nu är spelschemat för årets kvalspel här.

Svenska Ishockeyförbundets förbundsstyrelse har tidigare beslutat att införa direkt upp- och nedflyttningar mellan SHL och HockeyAllsvenskan från och med säsongen 2020/21 till följd av den tidigare serieutredningen.

Tidigare har de två lägst placerade lagen efter grundseriens slut fått kvala i det HockeyAllsvenska kvalet i jakten på två tillgängliga SHL-platser. Efter årets grundserie i SHL kommer istället lag 13 och 14 möta varandra i bäst av sju matcher. Lag 13 har hemmaplansfördel. Det vinnande laget spelar kvar i SHL och det förlorande laget degraderas till HockeyAllsvenskan.

Kvalet inleds måndagen den 29 mars och en eventuellt avgörande sjunde match spelas torsdagen den 15 april.

Här finns fullständiga kvalschemat såväl som slutspelsschemat för säsongen 2020/2021.

Med reservation för ändring.

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2020/2021 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, IK Oskarshamn, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Rögle BK, Skellefteå AIK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum