SHL Svenska Hockeyligan AB

Så spelas SM-slutspelet 2020

Dela

Vi är mitt uppe i brinnande seriespel där lagen kämpar om varenda poäng, som är lika viktig i omgång 17 som i omgång 52. Nu är spelschemat klart för det SM-slutspel som ska avgöra vilka som blir svenska mästare 2020.

SHL skapar känslor och förhoppningar - förhoppningar hos lagen och supportrarna om att få vara med och fira sitt lags framgångar i vårens SM-slutspel.

Vissa har inlett säsongen lite knackigt, medan andra har övertygat. Oavsett vilket är det mycket kvar att spela av SHL 2019/2020 och alla lag har möjligheten att placera sig högt upp i tabellen för att skaffa sig ett så bra utgångsläge som möjligt i slutspelet.

Så spelas SM-slutspelet

Lag 1-6 i SHL-tabellen direktkvalificeras till kvartsfinal, medan lag 7-10 först spelar åttondelsfinal i bäst av tre matcher. Kvartsfinalerna, semifinalerna och SM-finalen spelas i bäst av sju matcher.

Efter att åttondelsfinalerna har spelats, som inleds den 14 mars, kommer de två vinnande lagen att ställas mot SHL-tabellens etta respektive tvåa i efterföljande kvartsfinal. Det lag som avancerade från åttondelsfinalen, men som hade lägst tabellplacering under seriespelet, möter ettan och det bättre rankade laget av de båda ställs mot tvåan. I övriga kvartsfinaler möts trean och sexan samt fyran och femman i tabellen.

De högst rankade lagen i respektive matchserie inleder på hemmaplan. Därefter turas respektive manskap om att spela på hemmais.

Lag ett och två i SHL inleder kvartsfinalspelet fredag 20 mars, medan de resterande två kvartsfinalserierna inleds lördag 21 mars. Det bäst placerade laget som når semifinal inleder semifinalspelet lördag 4 april. Den andra semifinalserien inleds söndag 5 april.

Segraren i SM-finalen, vars första match går av stapeln 18 april, är svensk mästare i ishockeysäsongen 2019/2020 och belönas med Raoul LeMats pokal.

Hela SM-slutspelet sänds på C More och stora delar av avgörandet går även att följa via TV4 och TV12, precis som tidigare år.

Här är det fullständiga schemat för SM-slutspelet 2020, med reservation för ändringar.

Läs mer om Raoul Le Mats pokal här.

Kontakter

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2020/2021 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, IK Oskarshamn, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Rögle BK, Skellefteå AIK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

Riktlinjer mediahantering vid SHL-matcher med anledning av rådande pandemi28.8.2020 14:59:58 CESTPressinbjudan

Inför säsongsstarten 2020/21 har SHL tagit fram tillfälliga riktlinjer för media med anledning av rådande pandemi. Dessa riktlinjer är baserade på Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt Svensk Ishockeys riktlinjer. Riktlinjerna ämnar skapa goda arbetsförhållanden för såväl media som sportslig verksamhet under rådande pandemi. Detta är ett levande dokument som kommer uppdateras allt eftersom förutsättningarna ändras.

Säsongsstart den 19 september men med förslag om flytt av enskilda matcher27.8.2020 15:27:33 CESTPressmeddelande

Under torsdagseftermiddagen hade SHL ett extrainkallat ägarmöte med anledning av den rådande Coronapandemin och dess konsekvenser för säsongen 2020/21. Samtidigt föreslog Folkhälsomyndigheten under torsdagen ett tak på 500 personer för det undantag som Regeringen tidigare förslagit vad gäller begränsade publikrestriktioner. SHL har med rådande förutsättningar beslutat att säsongsstart fortsatt ska ske 19 september men med ett förslag om förändrat spelschema för att möjliggöra att samtliga lag har chans till lika många hemmamatcher under september månad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum