Stiftelsen Skansen

Scensommar i juli

Dela

I juli är det program på Sollidenscenen var och varannan dag. Måndagarna handlar om jazz, tisdagar allsång för stora, torsdag körsång och söndagar allsång för de små. Till det kommer livekonserter med härliga Laleh och Per Gessle.

Laleh
Laleh

Jazzmåndagar
En rad måndagar kan man njuta av jazz på fyra scener kl 17–23 – Gubbhyllans veranda och Solliden Terrassen, Sollidenscenen, Galejans dansbana och eftersläckning på Gubbhyllans veranda som avslutning.

Blå måndag Svante Thuresson är värd på Sollidenscenen kl 19-20.
3 juli
 Vivian Buczek och Meta Roos
10 juli Harry Allen, Peter Getz m fl.
17 juli Lisa Nilsson m fl.
24 juli Beppe Wolgers all in med Svante Thuresson och Carl Bagge band
31 juli Nisse Sandström, Knut Riisnaes och Jesper Thilo

Verandajazzen på Gubbhyllan är kl 16.45–19 med ”efter-jam” kl 20.30–21.30.
3 juli Ulf Andersson
10 juli Olle Nilsson Kvartett
17 juli Alexander Brott
24 juli Oskar Forsberg
31 juli Birgit Lindberg & Anders Färdal

Galejan bjuder på dans till Skansen Storband under ledning av Leif Kronlund kl 20 – 23.

Allsång på Skansen - tisdagar
Sanna Nielsen leder allsången från Sollidenscenen kl 20. Bland gästerna återfinns följande, med reservation för att det kan tillkomma nya namn och överraskningar under sommaren.
4 juli Miriam Bryant, Per Gessle, Tina Ahlin & Orsa Spelmän, Stor & Jireel
11 juli  Linnea Henriksson, Mando Diao, Emmi Christensson
18 juli Miss Li, The Boppers, Panetoz, Wiktoria
25 juli Darin, Svante Thuresson & Nisse Landgren, Tove Styrke, Anna Sköld från Wizex, Sandra Estberg från Martinez, Henrik Sethsson från Casanovas och Andreas Olsson från Sannex.

Körklang på Skansen - torsdagar
Simon Ljungman med husband leder publiken rätt i stämmorna tre torsdagar i juli. Alla som vill får vara med i den stora publikkören som också stöttas av en gästande kör på scenen. Varje torsdag har ett tema, och till varje gång finns noter och möjlighet att föröva med appen We Are Voice. Sollidenscenen kl 19
6 juli Tema Rock med Ola Salo och Mölnlycke Rockkör
13 juli Tema Musikal med Örebro studentsångare och Peter Johansson
20 juli Tema Gospel med Vasa Gospel och La Gaylia Frazer

Barnens allsång - söndagar
Allsångsledare Ayla Kabaca får igång den unga publiken tillsammans med Tobbe Trollkarl, Krumelurorkestern och barnkören Spektrum. Medverkar gör också dansare från Lasse Kühlers dansskola och en gästartist. Sollidenscenen, kl 14–15
2 juli Wiktoria. 
9 juli Boris René
16 juli Charlie Grönvall
23 juli Anton Hagman
30 juli Dolly Style

Laleh på sommarturné
Biljetter via livenation.se
Sollidenscenen 15 juli kl 18–21

Per Gessle på sommarturné
Biljetter via livenation.se
Sollidenscenen 27 juli kl 18–22

Bilder

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Kommunicera med ålar, går det?18.2.2019 07:00:00Pressmeddelande

I det nya kunskapscentret på Skansen, Baltic Sea Science Center, finns tre stora akvarier för rovfisk, stimfisk och sötvattenfisk. De börjar nu befolkas av lax, torsk, smörbult, ål, plattfisk, sarv, braxen och flera andra små och stora fiskar som ska visa oss hur Östersjöns liv under ytan ser ut. Patrik Jakubowski och Emma Alsing Skoog är två marinbiologer som nu börjat som akvarister på kunskapscentret för att sköta om djuren i akvarierna.

Snart är det klart - invigning för kunskapscentret Baltic Sea Science Center 11 april12.2.2019 07:00:00Pressmeddelande

Nu är huset på plats, utställningarna på väg upp och blandningen av sött och salt i akvarierna utprovad. Laxarna, torskarna och simporna har flyttat in i det stora akvariet och väntar på sällskap från ålar, braxen, sill och flera andra arter. En liten smörbult får vara sambo med två ungålar ett tag tills de alla tre växt till sig och kan samsas med de vuxna djuren. Kunskapscentret Baltic Sea Science Center på Skansen är på väg att bli klart. Invigningsdatum är satt till den 11 april.

Elbilstaxi prioriteras på Djurgården31.1.2019 06:00:00Pressmeddelande

Ungefär 15 miljoner människor besöker Djurgården årligen, vilket är fler än kinesiska muren. För aktörerna på Djurgården är det viktigt att alla kan ta sig hit på ett hållbart sätt. Många av dem väljer redan idag miljövänliga alternativ som spårvagn eller cykel, men en del tar också taxi. Nu inleder Kungliga Djurgården ett samarbete med föreningen Nollzon för att öka andelen eltaxibilar på Djurgården.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum