Svenska Cykelförbundet

Senaste nytt från Svenska Cykelförbundet

Dela

Ny webbshop, coronasäker SWE Cup och nytt preliminärt datum för SM Bancykel. Där har ni några av de senaste uppdateringarna från SCF.

SVENSKA CYKELFÖRBUNDETS OFFICIELLA WEBBSHOP

I dagarna lanserades Svenska Cykelförbundets officiella webbshop där alla cykelintresserade, på ett coronasäkert vis, kan hitta fina julklappar i form av t-shirts och hoodies med specialdesignade supportertryck. Just nu kan ni även fynda Pearl Izumis och Swe Cyclings fina cykelkollektion till pangpriser innan jul. Här kommer ni direkt till webbshopen 

SWECUP E-CYCLING 2021

Ni är många som har längtat och snart är det äntligen dags igen. 2021-års upplaga av SWE Cup e-cycling körs i tio omgångar med start den 4 januari. Vi bjuder på en del nyheter men i det stora hela bygger SWE Cup på samma koncept som blev så otroligt populär förra säsongen.

LITE BAKGRUND

SWE Cup 2020 lockade mellan 500-700 cyklister per lopp. Aldrig förr har så många svenska cyklister anmäld sig och tävlat med och mot varandra i en cup. Alla lopp livestreamades och det var också en succé.

SWE CUP 2021

Måndagen den 4 januari 2021 startar SWE Cup. Nytt för detta år är att vi utökar cupen till 10 tävlingar och dom 8 bästa loppen kommer att räknas. 

PRISER

Nytt för detta år är att vi nu har fått samarbetspartners som stöttar oss och kommer att skänka priser till er som är med och tävlar. Totalt så kommer vi att ha priser till ett värde på 100 000 SEK. Läs mer om SWE Cup e-cycling

SM BANCYKEL 2020

Velodrom CK i Falun har fått klartecken av Svenska Cykelförbundet att genomföra 2020 års Svenska Mästerskap i bancykling 23-24 januari 2021. Det innebär att alla cyklister kommer att tävla i den klass man tillhörde 2020.
Vi hoppas att så många cyklister som möjligt är sugna på att komma in och tävla i bancykling efter en mycket annorlunda tävlingssäsong utomhus och att nuvarande restriktioner lättar så att tävlingarna blir möjliga att genomföra. LÄS MER

Observera att detta är sista datum SM bana 2020 flyttas till. Om inte tävlingarna går att genomföra 23-24 januari 2021 – utgår SM Bana 2020.

SM-ARRANGÖRER I MTB KLARA

Svenska Cykelförbundet har beslutat att godkänna följande tre SM-arrangörer:
CK Master som arrangör av XCO-SM 2021, CSK Ludvika som arrangör av XCM-SM 2021, samt en nykomling i SM-sammanhang i form av CK Järfälla som arrangerar XCO-SM 2022. Förbundskapten Fredrik Kessiakoff är mycket nöjd att styrelsen gick på grengrupp XC:s förslag och extra glad över att få in en ny arrangör. LÄS MER 

SM-ARRANGÖR i XCE SÖKES

Vi är på jakt efter en ny SM-arrangör i XCE (sprint) som ser möjligheterna i XCE med korta, tajta tävlingar som är möjliga att genomföra i central stadsmiljö om så önskas.
Med andra ord en fantastisk möjlighet att ta sporten till publiken. LÄS MER

Bilder

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

Svenska Cykelförbundet (SCF) är ett av landets äldsta specialidrottsförbund, bildades redan år 1900. SCF består av 20 distriktsförbund, över 490 föreningar med 60 000 medlemmar. Runt 5000 cyklister per år tävlar i någon av de sju grenarna landsväg, mountainbike, Cykelcross, BMX, Paracykel, Trial och bancykel. Läs mer på Svenska Cykelförbundets hemsida, scf.se.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Svenska Spel/Tillsammans för fler i rörelse satsar på Svenska Cykelförbundets e-cycling26.11.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Genom initiativet Tillsammans för fler i rörelse, initierat av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel får Svenska Cykelförbundet nu medel för att utveckla e-cycling i Sverige. Sverige är världsledande på e-cycling och den 9 december samlas eliten för första gången i ett officiellt världsmästerskap där den svenska truppen tävlar under Svenska Cykelförbundet. Medlen gör det möjligt att fortsätta utvecklingen av e-cycling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum