SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL kommenterar serieutredningen: Bra att det finns ett förslag att diskutera

Dela

Idag presenterade Svenska Ishockeyförbundet den serieutredning med förslag på hur seriesystem samt upp- och nedflyttning ska utformas från säsongen 2020-2021.

 
- Det är bra att det finns ett förslag att diskutera. Den närmsta tiden kommer vi att gå igenom utredningen tillsammans med alla 14 klubbar inom SHL och varje klubb kommer också att gå igenom den enskilt utifrån sina utgångspunkter. Många intressen ska mäklas ihop och även om flera har olika utgångspositioner så är målet detsamma, att utveckla svensk hockey och skapa ett långsiktigt och rättvist system framåt som gynnar sporten, spelarna och publiken, säger Anders Källström ordförande i SHL.


Respektive klubb kommer ha en intern beredningsprocess och den 20 december ska respektive klubbs förslag på remissvar skickas till SHL. Därefter kommer SHL att sammanställa rekommendationerna och i mitten av januari ska klubbarnas eventuella gemensamma rekommendationer diskuteras och beslutas. Remisstiden från Svenska Ishockeyförbundet går ut den sista januari 2019 och förslagen ska beslutas på Svenska Ishockeyförbundets stämma i juni 2019.


- Så fort klubbarna i SHL har enats om gemensamma rekommendationer för processen framåt så kommer vi och klubbarna att informera brett till allt från förbundet till supporterföreningar, partners, sponsorer och media, säger Anders Källström ordförande i SHL.


Kontaktpersoner:

Michael Marchal, tf VD SHL, 073-374 56 87

Johan Hemlin, vice VD och sportchef SHL, 070-555 08 67

Bilder

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2018/2019 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Mora IK, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL-klubbarna ställer sig bakom serieutredningen7.2.2019 09:01:00Pressmeddelande

Det är en styrka om svensk hockey, utifrån våra respektive intressen, kan samlas och enas kring en seriemodell. Till detta är SHL beredda att bidra. Det skriver SHL och de 14 klubbarna i sitt remissvar till Svenska Ishockeyförbundet och meddelar att klubbarna ställer sig bakom utredarens förslag av seriemodell för upp och nedflyttning mellan SHL och HA från säsongen 2020/21. SHL och klubbarna skriver också att arenakravet, vad gäller åskådarantalet, är ”av mindre vikt”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum