AcadeMedia

Skola i Linköping byter namn till Montessori Mondial

Dela

Nu byter för- och grundskolan Montessoriskolan Trilobiten namn till Montessori Mondial Linköping. Namnbytet är en satsning på kvalitet och skolutveckling som omfattar totalt fem montessori-inriktade grundskolor i Sverige som idag ingår i Pysslingen Skolor.

– Vi har samlat skolor med stora likheter för att på ett enklare och bättre sätt kunna utveckla och arbeta med kvalitén både mellan och inom skolorna. Nu lyfter vi fram pedagogik och det gemensamma arbetssättet som förenar dessa fem skolor. Det är också ett bra verktyg för varje rektor att med gemensam struktur och tydlighet arbeta med skolans uppdrag, säger Eva-Lotte Stavle, skolchef för Montessori Mondial. 

Thomas Palmqvist är rektor för Montessori Mondial Linköping som består av förskola, grundskola upp till årskurs 6 samt fritidshem:

– Jag ser fram emot att jag och mina kollegor får jobba närmare de andra skolorna inom Montessori Mondial. Skolor som liknar varandra har bättre förutsättningar att tillsammans skapa gemensam skolutveckling och högre kvalitet. Det kommer att gynna våra elever, säger Thomas Palmqvist. 

Montessori Mondial består av fem grundskolor. De har en modern och resultatinriktad montessoripedagogik med specialistutbildade lärare. 

För mer information om nya Montessori Mondial Linköping, kontakta gärna rektor Thomas Palmqvist eller skolchef Eva-Lotte Stavle.

Fakta:

Montessori Mondial finns i Kristianstad, Linköping, Lund och Stockholm (Kista och Mälarhöjden). Montessori Mondial är en del av AcadeMedia.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Montessori Mondial består av fem grundskolor varav en med integrerad förskola. Skolorna har en modern och resultatinriktad montessoripedagogik med specialistutbildade lärare och optimala lärmiljöer. Montessori Mondial finns i Kristianstad, Linköping, Lund och Stockholm (Kista och Mälarhöjden). Montessori Mondial är en del av AcadeMedia.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

Spelifierad lärplattform gav positiva resultat – fler elever klarar skolan14.12.2020 10:24:54 CETPressmeddelande

Färre avhopp och fler som blir klara med sin utbildning på kortare tid - det är några av resultaten efter satsningen på spelifierat innehåll i NTI-skolans digitala komvuxutbildningar. De goda resultaten har gjort att NTI-skolan nu beslutat att gå vidare till fas två i samarbetet med spelifieringsföretaget Insert Coin. Under kommande år ska spelifierade moment implementeras i fler kurser på NTI-skolans lärplattform Omniway.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum