AcadeMedia

Skolhunden Iris är ett stöd för eleverna

Dela

På Farstaängsskolan i Stockholm tar man hjälp av skolhunden Iris i undervisningen. Syftet är att hjälpa eleverna att nå målen, och Iris är till hjälp för eleverna i alltifrån svenska och matematik till socialt samspel och motorik.

Iris har funnits på skolan sedan läsårsstarten och är väldigt uppskattad bland både barn och vuxna.

– Iris är väldigt omtyckt här på skolan, av pedagoger, elever och vårdnadshavare. Till och med barn som tidigare varit reserverade mot hundar har ändrat uppfattning helt efter att ha fått närma sig henne i sin egen takt, berättar Theodora Dallas Pappas, lärare på Farstaängsskolan.

– En av fördelarna är att Iris får eleverna att slappna av och må bra, och då ökar deras motivation att lära sig saker. Stöter de till exempel på ett ord de inte förstår när de läser, kan de ta reda på vad det betyder för att kunna berätta det för Iris, säger Theodora Dallas Pappas.

 

Kontakter

Bilder

Om

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 17 300 medarbetare på våra drygt 655 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling.

Alla 179 300 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential.

Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

Stockholms stad och AcadeMedia tecknar avtal om vuxenutbildning10.7.2020 10:07:26 CESTPressmeddelande

Högsta förvaltningsdomstolen har meddelat att den avslår ansökningarna om överprövning av upphandlingen för kommunal vuxenutbildning. Utfallet innebär att AcadeMedias bolag - Hermods, Eductus, Kompetensutvecklingsinstitutet, NTI-skolan och Movant - som deltagit i upphandlingen nu kan teckna avtal med Stockholms stad. Avtalet innebär att AcadeMedia fortsätter leverera vuxenutbildning för Stockholms stad i ytterligare fyra år.

Avesta sticker ut - SFI-modell bidrar till lägre arbetslöshet bland utrikesfödda30.6.2020 07:30:00 CESTNyheter

Den senaste månadsstatistiken från Arbetsförmedlingen visar att arbetslösheten bland utrikesfödda ökar på många platser i landet. Avesta frångår dock trenden och minskar istället – för tredje året i rad. En av anledningarna är det unika koncept som används på SFI-utbildningen i kommunen, som drivs av Eductus. – Vi har tagit fram en modell som verkligen fungerar och har personal med ett otroligt stort personligt engagemang, säger Mona Bodin, skolledare Eductus Avesta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum