AcadeMedia

Skolor i Skåne byter namn till Noblaskolan och Montessori Mondial

Dela

Nu lanserar AcadeMedia två nya skolprofiler inom AcadeMedias grundskolor - Montessori Mondial och Noblaskolan. Det är en del av en satsning på kvalitet och skolutveckling som omfattar totalt 19 för- och grundskolor som idag ingår i Pysslingen Skolor.

I Skåne byter fyra grundskolor i Helsingborg, Lund, Löddeköpinge och Kristianstad namn. Maria Montessori blir Montessori Mondial Lund och Kristianstad Montessoriskola byter namn till Montessori Mondial Kristianstad. Björkenässkolan i Kävlinge kommun blir Noblaskolan Löddeköpinge och Pysslingen Västra Allé i Helsingborg byter namn till Noblaskolan Mariastaden. 

– Nu lyfter vi fram pedagogik och det gemensamma arbetssättet som förenar skolorna inom dessa grupper. När skolor som har liknande arbetssätt och inriktning kan arbeta nära varandra skapar det många fördelar, säger Eva-Lotte Stavle, skolchef för Montessori Mondial och Noblaskolan. 

Montessori Mondial består av fem grundskolor i Sverige med en modern och resultatinriktad montessoripedagogik. 

Petra Nilsson är rektor för Montessori Mondial Kristianstad som har verksamhet från förskoleklass till årskurs nio:

– Vi brinner för att sprida vår kunskap om den framgångsrika montessoripedagogiken. Utifrån det kommer vi att utveckla korta utbildningar för våra föräldrar på skolorna, så att vi kan sprida hur undervisningen bedrivs och varför den ser ut som den gör, säger Petra Nilsson.

Noblaskolan består av 14 för- och grundskolor i Sverige som arbetar enligt devisen att elever som utmanas når längre. 

Pia Tullgren är rektor för nya Noblaskolan Löddeköpinge:

– Vi som ingår i Noblaskolan fokuserar redan idag på ordning och reda, tydliga strukturer och studiero.  Jag ser fram emot att jag och mina medarbetare får arbeta närmare våra kollegor på andra Noblaskolor och gemensamt utveckla våra skolor. Det kommer att gynna våra elevers lärande, säger Pia Tullgren.

Fakta:
Noblaskolorna finns i Boden, Göteborg, Helsingborg, Löddeköpinge, Nacka, Salem, Sundbyberg, Solna, Täby och Västerås. 

Montessori Mondial finns i Kristianstad, Linköping, Lund och Stockholm (Kista och Mälarhöjden). 

Noblaskolan och Montessori Mondial är en del av AcadeMedia.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra medarbetare har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt förutsättningar för att nå sin fulla potential. AcadeMedia har verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Mer information om AcadeMedia finns på www.academedia.se. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

Spelifierad lärplattform gav positiva resultat – fler elever klarar skolan14.12.2020 10:24:54 CETPressmeddelande

Färre avhopp och fler som blir klara med sin utbildning på kortare tid - det är några av resultaten efter satsningen på spelifierat innehåll i NTI-skolans digitala komvuxutbildningar. De goda resultaten har gjort att NTI-skolan nu beslutat att gå vidare till fas två i samarbetet med spelifieringsföretaget Insert Coin. Under kommande år ska spelifierade moment implementeras i fler kurser på NTI-skolans lärplattform Omniway.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum