Svenska Cykelförbundet

SM Tempo 2021 avgörs i småländska Lekeryd i dagarna tre

Dela

Nu är det klart att tempo SM 2021 arrangeras i Lekeryd den 5-7 augusti. Svenska Cykelförbundet står som arrangör för mästerskapen i samarbete med CKU6 och lokala cykelklubbar. Projektledare Alexander Wetterhall har tagit höjd för att tempo-SM ska kunna genomföras på samma smittsäkra sätt som förra året – om så krävs.

Svenska Mästerskapen i Landsväg Tempo 2021 går i Lekeryd.
Svenska Mästerskapen i Landsväg Tempo 2021 går i Lekeryd.

– Vi hoppas och tror att smittläget är ett helt annat i augusti. Men allt är förankrat hos alla instanser och ansökan är inlämnad till länsstyrelsen, säger han.

För att säkerställa att tempo-SM ska kunna genomföras i alla klasser har man spridit ut arrangemanget över tre dagar. Mästerskapen inleds därför redan på torsdagen den 5 augusti med dam- och herreliten. Genom att lägga elitklasserna på torsdagen hoppas man även kunna locka dameliten som ska köra Vårgårda World Tour den 8 augusti. På torsdagen kör även mastersklasserna partempo. Fredagen är vikt åt ungdomsklasserna och avrundas med junior-SM i tempo.  Och på lördagen körs SM tempo i paracykel, samt mastersklasser.

- Bansträckningen är den samma som förra året men i och med att vi spridit ut mästerskapen på tre dagar kör även mastersklasserna samma bansträckning på 32 kilometer i år.

Alexander Wetterhall är väl medveten om att det uppstått krockar i tävlingskalendern, och att exempelvis MTB-SM i Skatås, Göteborg körs samma helg. Men i och med att pandemin ställt till det i schemaplaneringen, och UCI har sista ordet finns inga andra alternativ än att lägga SM tempo den här helgen.

- Det är tyvärr helt omöjligt att undvika krockar i schemat men det är ändå positivt att flera arrangörer valt att flytta sina tävlingar, i stället för att helt ställa in. Nu hoppas jag bara att vi kan genomföra det här på ett bra sätt och att vi har en mer generös begränsningsförordning i augusti.

Detaljerad information, distanser, klassindelning och anmälan till SM Tempo 2021 läggs in på Sportstiming.se under april


SM Tempo 2021 – preliminärt schema

Torsdag 5/8: Dam Senior, Herr Senior, Partempo Master

Fredag 6/8: Ungdomsklasser (P/F i åldrarna 11-16 år) Herr Junior, Dam Junior

Lördag 7/8: Para, Master

Bilder

Svenska Mästerskapen i Landsväg Tempo 2021 går i Lekeryd.
Svenska Mästerskapen i Landsväg Tempo 2021 går i Lekeryd.
Ladda ned bild
Förra året tog triathleten Lisa Nordén hem sitt fjärde raka SM-guld i tempo i småländska Lekeryd.
Förra året tog triathleten Lisa Nordén hem sitt fjärde raka SM-guld i tempo i småländska Lekeryd.
Ladda ned bild

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Efter bakslaget tidigare i sommar; nu kan det koras SM-mästare i Trollhättan!23.7.2021 15:28:53 CEST | Pressmeddelande

I juni släppte Svenska Cykelförbundet (SCF) det tråkiga beskedet att SM XCM (Cross Country Maraton), i samband med Finnmarksturen 2021, behövde ställas in på grund av det rådande pandemiläget. Ett flertal intresseanmälningar att ta över arrangemanget skickades in, men tyvärr krockade datumförslagen med både internationella mästerskap och internationella tävlingar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum