Consid

Snabbväxande svensk molntjänst ingår nytt partnerskap

Dela

Molntjänstleverantören City Network, med huvudkontor i Karlskrona, växer snabbt på den svenska marknaden. I dag ingår företaget nytt partnerskap med it-och kommunikationsjätten Consid.

-Det här är ett väldigt spännande samarbete där våra erbjudanden kompletterar varandra väl. Det finns en stor efterfrågan, särskilt från offentlig sektor, på europeiska eller svenska molntjänstlösningar, säger Johan Christenson vd på City Network. 

För snart ett år sedan avgjorde EU-domstolen att EU-medborgarnas rättigheter kränks när deras information förs över till USA, där lagstiftningen kring underrättelseverksamhet inte erbjuder samma rättigheter som inom EU. Målet gällde Facebook, men fick bäring på alla plattformar som lagrar och överför information över Atlanten. Domen innebar att det blev olagligt för vissa aktörer inom offentlig sektor att lagra känsliga uppgifter i de amerikanska molntjänsterna.

Peter Hellgren, vd och medgrundare av Consid.

-Jag är glad över partnerskapet mellan Consid och City Network. Det möjliggör för fler kunder att, med regelefterlevnad, nyttja fördelarna med molntjänster, säger Peter Hellgren, vd Consid.

City Cloud och Compliant Cloud är namnen på de globala molntjänsten som baseras på OpenStack och alltså erbjuds av City Network.

Johan Christenson, vd och grundare av City Network.

-Vi har sett en stark efterfrågan på våra molntjänster, inte bara i Sverige, säger Johan Christenson.

City Network är initiativtagare till den svenska delen av det europeiska initiativet Gaia-X som är tänkt att bli ett nätverk av molntjänster på den här sidan av Atlanten och som ska mynna ut i ett europeiskt jättemoln och digitalt ekosystem. 

Carl Nakamura, Affärsområdesansvarig Cloud, Consid.

-Vi driver och hjälper kunder med sin digitaliseringsresa i flera dimensioner, bl.a. med innovation och modern applikationsutveckling som nyttjar molntjänster i så stor utsträckning som möjligt. City Network spelar en viktig roll på marknaden med dess utbud av molntjänster med möjlighet till svensk regelefterlevnad, säger Carl Nakamura, Affärsområdesansvarig Cloud, Consid.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Carl Nakamura, affärsområdesansvarig Cloud, Consid.
Carl Nakamura, affärsområdesansvarig Cloud, Consid.
Ladda ned bild
Peter Hellgren, vd Consid.
Peter Hellgren, vd Consid.
Ladda ned bild
Johan Christenson vd på City Network.
Johan Christenson vd på City Network.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom it, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Halmstad, Malmö, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar, Kristianstad, Ljungby, Värnamo, Växjö, Jönköping, Borås, Karlstad, Gävle och Sundsvall. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 200 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum