Linköpings stift

Snart avslutas biskopsvisitationen

Dela

Tisdag 4 december inleds del 2 i biskop Martin Modéus visitation av Södra Vedbo pastorat. Visitationen avslutas med s k visitationsmässa i Eksjö söndag 9 december.

”Visitation är en av de bästa sakerna i mitt arbete. Jag tycker det är fantastiskt roligt och komma till församlingar och pastorat och se hur de organiserat sig och - inte minst - träffa församlingsbor”, säger Martin Modéus.


Visitationen inleddes i oktober med ett tvådagarsbesök i Eksjö. Då träffade visitationssällskapet  pastoratets präster, ledningsgrupp, medarbetare på administrationen liksom de förtroendevalda i kyrkorådet. Man besökte också förskolan Mariagården.

4-6 december blir det möten med övriga medarbetare, församlingsråd och besök i de sju församlingar som pastoratet består av. Under visitationen kommer också skogskapellet i Eksjö att besökas.

Media har möjlighet att närvara vid två tillfällen:

Onsdag 5 december 18.30
Mingelkväll på i Ingatorps församlingshem.
Söndag 9 december 11.00
Visitationsmässa i Eksjö kyrka med efterföljande tal och mat på Kyrkbacksgården.

Södra Vedbo pastorat bildades 2014 och består av församlingarna Eksjö, Hult-Edshult, Hässleby-Kråkshult, Höreda, Ingatorp-Bellö, Mellby och Norra Solberga-Flisby.

Nyckelord

Kontakter

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar norra Småland och Östergötland. Stiftets uppgift är att stötta de 103 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus. Vi arbetar utifrån visionen "levande församlingar". 

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum