Linköpings stift

Snart avslutas biskopsvisitationen

Dela

Tisdag 4 december inleds del 2 i biskop Martin Modéus visitation av Södra Vedbo pastorat. Visitationen avslutas med s k visitationsmässa i Eksjö söndag 9 december.

”Visitation är en av de bästa sakerna i mitt arbete. Jag tycker det är fantastiskt roligt och komma till församlingar och pastorat och se hur de organiserat sig och - inte minst - träffa församlingsbor”, säger Martin Modéus.


Visitationen inleddes i oktober med ett tvådagarsbesök i Eksjö. Då träffade visitationssällskapet  pastoratets präster, ledningsgrupp, medarbetare på administrationen liksom de förtroendevalda i kyrkorådet. Man besökte också förskolan Mariagården.

4-6 december blir det möten med övriga medarbetare, församlingsråd och besök i de sju församlingar som pastoratet består av. Under visitationen kommer också skogskapellet i Eksjö att besökas.

Media har möjlighet att närvara vid två tillfällen:

Onsdag 5 december 18.30
Mingelkväll på i Ingatorps församlingshem.
Söndag 9 december 11.00
Visitationsmässa i Eksjö kyrka med efterföljande tal och mat på Kyrkbacksgården.

Södra Vedbo pastorat bildades 2014 och består av församlingarna Eksjö, Hult-Edshult, Hässleby-Kråkshult, Höreda, Ingatorp-Bellö, Mellby och Norra Solberga-Flisby.

Nyckelord

Kontakter

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar norra Småland och Östergötland. Stiftets uppgift är att stötta de 103 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus. Vi arbetar utifrån visionen "levande församlingar". 

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum