Svenska Postkodlotteriet

Sören Wetterskog vann 29 miljoner i Postkodlotteriet

Dela

29 miljoner kronor blev den högsta enskilda vinsten när vinstpotten på 103 miljoner kronor delades ut på Postkodlotteriets Grannyra i Smedjebacken idag. Det var en förvånad Sören Wetterskog som tog emot checken på scen. Totalt blev 9 personer i Söderbärke miljonärer efter dagens utdelning.

Sören Wetterskog vann över 29 miljoner i Postkodlotteriets Grannyra
Sören Wetterskog vann över 29 miljoner i Postkodlotteriets Grannyra

I måndags avslöjades det att lottköparna på postnummer 777 60 i Söderbärke hade vunnit i Grannyran. Det hade varit en nervös väntan för de 95 vinnarna som idag samlades på torget i Smedjebacken för att ta emot sina checkar och därmed få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner hade kommit dit för att fira vinnarna.

När programledaren Rickard Sjöberg avslöjade att den vinnande postkoden var YQ jublades det högt i publiken. På koden visade det sig bo 7 lottköpare som fick dela på den största delen av pengarna, nästan 69 miljoner kronor. Rickard Sjöberg delade ut guldkuvert med mångmiljoncheckar till vinnarna. På vinnarnas önskelistor fanns framför allt resor men också en och annan husbil och el-cykel. Men också önskan att få dela med sig av pengarna till familjen och kunna gå i pension.

Dagens största vinst gick till Sören Wetterskog, 72, som med sina sex lotter vann 29 439 616 kronor. Det är den 4:e högsta vinstsumman som Svenska Postkodlotteriet har delat ut till en enskild vinnare. Sören har jobbat som byggare hela livet och ännu inte gått i pension. Han har i många år byggt på ett hus och med vinstpengarna kommer huset äntligen kunna byggas klart. Han blev chockad när han såg vinstsumman:

– Det är ofattbart. Nu kommer jag att kunna göra klart mitt livsverk – bygga klart mitt hus. Dessutom vill jag åka på en resa till Memphis och Las Vegas, sa han.

– Det är nog sällan en vinstlott kan göra sådan skillnad och vara så nödvändig som den här är, sa Sörens son Tobias som var med på scenen.

En annan lycklig vinnare var Birgitta Mossberg, 67. Med en lott blev vinsten 5 519 928 kronor. 

– Jag ska ha roligt och njuta av varenda krona. Nu går jag i pension på riktigt. Men jag kommer till jobbet imorgon i alla fall, la hon till och vinkade till chefen som stod i publiken.

Bilder från grannyran finns här: https://share.mediaflowpro.com/?MRATNX6WQM

Största enskilda vinsterna i Postkodlotteriet:

Plats

Vinstsumma

Ort

År

1

44 760 416

VIKINGSTAD

2016

2

38 888 889

LULEÅ

2016

3

36 893 478

VISBY

2011

4

29 439 616

SÖDERBÄRKE

2019

5

25 176 549

GÖTEBORG

2010

 

Om Grannyran

Grannyran är Postkodlotteriets extradragning som sker några gånger per år. Under året samlar lottköparen på sig andelar (tio andelar/lott för varje månad man deltar). Hur mycket man vinner i Grannyran beror på antalet andelar och lotter man har. Alla 95 lottköpare i postnumret fick dela på en tredjedel av potten, drygt 34 miljoner kronor. 7 av dessa personer bodde i den vinnande postkoden, som är en mindre del av postnumret, och de fick dessutom dela på den resterande potten, nästan 69 miljoner kronor.

Grannyran sänds i TV4 fredagen den 19 april kl. 19.30.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sören Wetterskog vann över 29 miljoner i Postkodlotteriets Grannyra
Sören Wetterskog vann över 29 miljoner i Postkodlotteriets Grannyra
Ladda ned bild

Om

Svenska Postkodlotteriet
Svenska Postkodlotteriethttps://www.postkodlotteriet.se/

Svenska Postkodlotteriet är ett av Sveriges mest populära lotterier med nära en miljon kunder. Under varumärket finns även bingo och skraplotter online och en rad populära tv-program, bland annat Postkodmiljonären som sänds i TV4. Överskottet från Postkodlotteriets produkter går till 56 ideella organisationer. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat över 10 miljarder till välgörenhet och samtidigt gjort fler än 1 100 svenskar till miljonärer. Operatörsbolag för Svenska Postkodlotteriet är Novamedia Sverige AB som också äger konceptet.

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum