Enköpings kommun

Spår av närvaro – ny utställning i Konstfönster Joar

Dela

Tisdagen den 25 januari öppnar Cristina Schippas utställning Spår av närvaro i Konstfönster Joar. Utställningen pågår 25 januari–30 mars 2022.

Vad lämnar vi efter oss? Vad finns det för spår av liv i föremål? Och hur bär vi med oss minnet av någon annans liv, vardagliga gester och tankar? Cristina Schippas installation i collageform utgår från arvet och saknaden efter hennes mormor.

– Med utställningen vill jag undersöka varför jag har så svårt att släppa saker. Varför har jag så många känslor till objekt som inte har något värde i sig? Det har varit en process att skala ner, skala bort, förenkla och ha med henne, min mormor.

Cristina Schippa är född i Italien och bosatt i Stockholm. Hon har examen från Kungliga Konsthögskolan och arbetar ofta platsspecifikt med installationer, textil, ljud och rörlig bild.

Om Konstfönster Joar

Ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga dygnet runt. Du hittar Konstfönster Joar i ett markgående fönster på Ågatan 29, Enköping.

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum