Spoon blev storvinnaren på Svenska Designpriset

Dela

Efter gårdagens prisceremoni för Svenska Designpriset var avklarad stod det klart att Spoon vann flest priser av alla deltagande byråer, med två guld och två silver.

– Det är många års nära samarbete mellan oss och vår kund som har skapat ett förtroende  som gör att vi kan ta ut svängarna och låta storyn ta för sig i sitt eget tempo. Här är två  exempel på att vi har hittat rätt formel, säger Erik Wannelid, kundansvarig, som vann både  guld och silver i kategorin rörlig bild redaktionellt med filmen ”Arbetsterapeuten Mahvin” för Göteborgs stad och ”Mellan dröm och verklighet” för Microsoft. 

– Det krävs en modig kund som vågar gå hela vägen med storytellingdrivna filmer i vår  bransch. Därför är vi så otroligt glada och stolta över att vi tillsammans med Microsoft  lyckats skapa autentiska och unika berättelser som berör, säger Lars-Petter Steen, filmernas  producent och regissör. 

Det har varit ett starkt designår för Spoon som utöver fyra vinster – varav två guld och två silver – blev nominerad i 11 kategorier. 

– Jag vet att vi på Spoon håller en genomgående hög kreativ nivå i våra produktioner. Men  det är alltid roligt att få ytterligare kvitto på att vi gör rätt saker – med rätt kunder. Och det  är ju vinsterna i Designpriset ytterligare ett härligt bevis på, säger Maria Biesterfeldt,  byråchef för Spoon Stockholm. 

Spoons vinnande bidrag 
SEB Value – guld i kundtidning, print.
People by Postnord – silver i personal/medlemstidning, print.
Arbetsterapeuten Mahvin (Microsoft/Göteborgs stad) – guld i rörlig bild, redaktionellt. Mellan dröm och verklighet (Microsoft) – silver i rörlig bild, redaktionellt.

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Spoon

Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors, Oslo

https://spoonagency.com/

Spoon har i dag över 150 anställda och kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö,  Oslo, Helsingfors samt London och ingår i det medarbetarägda byrånätverket People People People.

 

Följ Spoon

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spoon

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum