Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Stor bredd i höstprogrammet

Dela

Den 23 augusti kommer Svenska kyrkan Västerås höstterminsprogram i västeråsarnas brevlådor. Det är ett 72 sidor tjockt program som rymmer något som kan passa alla.

 

Barn & familj Upptäck kyrkans öppna förskolor, babyrytmik, barnvagnsbio, barnkörer och många andra aktiviteter och mötesplatser barn och familj. Alla verksamheter för barn är avgiftsfria.

Konfirmation & ungdom Man behöver inte tycka, se ut eller tro på något speciellt sätt. Alla är välkomna precis som man är. Det finns konfirmation med olika inriktningar som dans, fotboll och rock, ungdomskvällar och många andra sammanhang där unga också kan vara med och påverka verksamheten.

Vuxen Det finns många mötesplatser där man kan umgås med andra och bland annat ta del av intressanta föreläsningar, samtala kring existentiella frågor, lyssna till lokala musiker, äta sopplunch eller bara njuta av sällskapet över en fika. De flesta mötesplatser är öppna och kräver ingen föranmälan.

Kör & musik Traditionell sakral musik möter rock. Nybörjare möter den vana körsångaren. Barn och unga möter vuxna. I församlingarna kan man hitta en kör som passar och musik som man gillar.

Gudstjänst Kyrkorummet är byggt för mötet med det eviga. Här har man möjlighet att reflektera över livet i ett samtal med sig själv och med Gud. Gudstjänster firas alla veckans dagar i någon av våra kyrkor, både medeltida och nya.

Förutom höstterminsprogrammet finns det ett program för musiken i Västerås domkyrka.

Allt som finns i terminsprogrammet finns också på kyrkans hemsida www.svenskakyrkan.se/vasteras. Där finns också en kalender som visar öppen verksamhet dag för dag.

Fakta ur programmet:
11 Öppna verksamheter för föräldralediga.
Spädbarnsmassage, babyrytmik och barnvagnsbio.
12 Öppna barngrupper.
19 Barnkörer och 2 familjekörer.
4 After school.
4 Finskspråkiga barngrupper.
15 Konfirmandgrupper.
10 Ungdomsgrupper.
10 Ungdomskörer.
76 Mötesplatser för daglediga.
21 Vuxengrupper med djup.
31 Vuxenkörer.
Plus konserter, talarkvällar gudstjänster och mycket mer.

Kontakt: Domprost Susann Senter, 021-10 76 25, susann.senter@svenskakyrkan.se
Kommunikatör Michael Hjelt, 021-40 41 08, michael.hjelt@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum