Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Succén fortsätter - andra raka världscupsegern

Dela

Två världscupsegrar på två dagar. Ebba Årsjö har minst sagt fått en drömstart på säsongen.

Ebba Årsjö efter andra raka världscupsegern i storslalom.
Ebba Årsjö efter andra raka världscupsegern i storslalom.

Igår vann Ebba Årsjö säsongspremiären i storslalom och visade att hon kommer vara med och utmana om segern i den totala världscupen i år. Att hon dagen efter återigen står högst upp på pallen gör inte möjligheterna mindre. 

Torsdagens tävling var näst intill identisk med onsdagen. Ebba var i ledning efter första med cirka sju tiondelar över ryskan, Varvara Voronchikhina, ett avstånd som tillslut blev över två sekunder efter att Ebba återigen tryckte gasen i botten i andra åket. 

– Det är som att hon har en växel till att lägga i inför det andra åket, säger förbundskapten Henrik Bergqvist och fortsätter: 

– Vårt största fokus inför tävlingarna i Schweiz var att hitta tryggheten och att komma i mål i så många starter som möjligt. På totalt sex åk har hon inte kört ut ett enda och det är nog det vi är mest nöjda med då det är det vi jobbar på långsiktigt, säger Bergqvist. 

Dominerar storslalom

Av de fyra diciplinerna är, föga förvånande, storslalom Ebbas favorit. På sex starter har hon nu vunnit fyra storslalomtävlingar i världscupen på två säsonger. 

– Hon har en otroligt bra teknik och har under sina ungdomsår tränat extremt hårt och behövt kompencera sin nedsättning med bra teknik vilket ger resultat nu. Jag tror hon har flest timmar på snö av alla sina konkurrenter och det visar sig nu. 

Fall framåt

Aaron Lindström som under gårdagen körde ur kunde idag ta sig i mål som 20e åkare. Arvid Skoglund slutade på plats 27. 

– Det var ett steg framåt för båda två vilket vi tar med oss. Det märks att det är mycket mjukare snö här än vad de är vana vid. Båda är väldigt starka och dem trycker lite hårt vilket kan göra att man fastnar lite, berättar Bergqvist. 

Slalom väntar 

På fredag och lördag stundar nu slalom för de svenska åkarna innan de lämnar Schweiz för att ta sig vidare till nästa tävling i Österrike. 

Se hela resultatlistan här: 
https://www.paralympic.org/alpine-skiing/live-results-1

Kontakt: 

Henrik Bergqvist, förbundskapten 

Tele: +4670-579 34 39

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ebba Årsjö efter andra raka världscupsegern i storslalom.
Ebba Årsjö efter andra raka världscupsegern i storslalom.
Ladda ned bild
Henrik Bergqvist, förbundskapten
Henrik Bergqvist, förbundskapten
Ladda ned bild

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 15 idrotter.

Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar.

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten och Sveriges deltagande i Paralympics. 

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Kvinnors utanförskap och ohälsa riskerar att fortsätta 202125.1.2021 06:30:00 CETPressmeddelande

Under Coronaåret 2020 blev sambandet mellan utanförskap, stillasittande och ohälsa tydligt. Många fick för första gången uppleva frustrationen över att få sin vardag ”beskuren” med inställda aktiviteter, sociala sammanhang som försvann och lokaler som plötsligt inte längre vara tillgängliga, något som faktiskt redan var vardag för en stor grupp – personer med funktionsnedsättning. Som en effekt av detta blev kvinnors utsatthet i och utanför hemmet mer synlig. Trots ökat fokus finns det fortfarande en stor grupp kvinnor som inte syns. Inte ens i statistiken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum