Svenska Danssportförbundet

Svenska Breakinglandslagets testläger på Bosön

Dela
Breakinglandslaget fick en intensiv helg med tester, teori och träning.
Svenska Breakinglandslaget
Svenska Breakinglandslaget

Teambyggande, lärande, utvecklande och motiverande för fortsatt satsning, sammanfattar de tre dagarna. Riksidrottsförbundets anläggning på Lidingö i Stockholm, Bosön, är en stimulerande och inspirerande miljö att utvecklas i.

Testerna som genomfördes mätte kondition, uthållighet, explosivitet och stryka. Första dagen genomfördes kroppsviktstester för att analysera performance; vertikala hopp (benstyrka, hopphöjd), dips och chins (överkropp), brutalbänk och benstryka.

Andra dagen var det konditionstestet harres (snabbhet), sprintlöpning 30 meter för att kolla aerob uthållighet. 

Sista dagen var det Breakingspecifika tester, som Breaking-kondition, solo och kroppkontrolltest med landslagscoach och OS-koordinator, Ferhat Duz.

Teoripass förtydligade processen mot OS i Paris, genom att bland annat förklara hur domare bedömer dans. Antidoping var även en viktig punkt på programmet.

Nu förbereder sig gruppen för en höst med tävlingar och läger. Vid nästa läger kommer fokus ligga på mer specifik Breaking (tävling), strategi och bygga upp solos.

Ferhat är nöjd med helgen:
– Vi testade Breakarnas snabbhet, styrka, uthållighet och kondition så vi kan följa deras framsteg som tränare och har möjlighet att planera de individuella programmen. Det är ett hårt arbete att ta sig till OS, men nu vet vi var vi står i utvecklingskurvan och vad vi behöver göra. Nu fortsätter vi framåt!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Svenska Breakinglandslaget
Svenska Breakinglandslaget
Ladda ned bild

Om

Svenska Danssportförbundet
Svenska Danssportförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

+46 8 699 65 70http://www.danssport.se

Svenska Danssportförbundet är medlem i Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja, utveckla och administrera svensk dans och danssport. Över 70 dansstilar finns representerade inom förbundets 180 föreningar och dansas av närmare 40 000 dansare i Sverige. Dans utövas som träning, tävling, lek eller uppvisning och kan utövas av alla.

Tävlingsverksamheten erbjuder både nationell och internationell tävlingskalender. Team Sweden består av 8 landslag och en bred elitverksamhet.  

Förbundet är medlem i Sveriges Olympiska Kommitté, World Dance Sport Federation, World Rock´n Roll Confederation, World Swing Dance Council samt World Artistic Dance Federation.