Håll Sverige Rent

Svenska Unga Reportrar vann i internationell tävling

Dela

Två elever från Kalmar har kammat hem förstapriset i den internationella tävlingen Young Reporters for the Environment. Astrid Aronsson och Linnéa Gren från Lars Kaggskolan, som redan vunnit den svenska tävlingen, har nu även vunnit internationellt med sitt fotobidrag ”Mot en ljusare framtid”.

– Vi är så glada och stolta att Astrid och Linnea vann även i den internationella tävlingen. Vi vet att de har lagt ned mycket tid på både fotografi och text och resultatet blev ju fantastiskt bra, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent, som driver programmet Unga Reportrar i Sverige.

I den förklarande bildtexten beskriver de vilken skillnad det gör för klimatet att använda glas i stället för plast. De skriver bland annat: ”Du är konsumenten. Du konsumerar varje dag. Det är dags att se bortom problemen, se att det finns en lösning. Återanvänd. Återvinn.”

I den internationella tävlingen deltog bidrag från 34 olika länder. Bidragen kommer nu att publiceras på Huffington Post kids.

Två andra bidrag från Sverige, ”Är det skillnad på liv och liv?” och ”Skogen kan hjälpa till att mätta världsbefolkningen” fick hedersomnämnanden av den internationella juryn.

Unga Reportrar drivs av Håll Sverige Rent, och ger högstadie- och gymnasieelever en möjlighet att undersöka olika hållbarhetsfrågor och producera egna reportage om dem. Unga Reportrar är en del av det internationella skolprogrammet Young Reporters for the Environment som drivs av FEE, Foundation for Environmental Education.

Här presenteras samtliga vinnare i den internationella tävlingen: http://www.yre.global/stories-news/2017/5/31/yre-international-jury-and-competition-winners-2017  

Här kan du läsa mer om Unga reportrar i Sverige och internationellt

Kontakter

Pia Linghede, områdesansvarig Unga Reportrar, e-post: pia.linghede@hsr.se, tfn: 070-723 72 40

Bilder

Länkar

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Arbetet finansieras av bidrag och projektmedel från företag och myndigheter samt genom insamling till 90-konto. Håll Sverige Rent är medlem i FRII och Svensk Insamlingskontroll.

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum