Svenska Tennisförbundet

Sverige till kvartsfinal i Davis Cup för första gången på tio år

Dela

Sveriges Davis Cup-lag är vidare i tennisens lag-VM. Det ryska förbundslaget står för motståndet i torsdagens kvartsfinal i Madrid. Media som vill bevaka kvartsfinalen, på plats eller digitalt, kan ansöka om ackreditering.

Elias Ymer. Foto: Davis Cup
Elias Ymer. Foto: Davis Cup

3–0 mot Kanada och 1–2 mot Kazakstan räckte – med 4–2 i matcher och 9–4 i set säkrade Sverige avancemanget som bästa grupptvåa.
– Fantastiskt roligt! När vi kvalificerade oss för Davis Cup Finals för nästan två år sedan var det mitt första mål, som jag trodde att vi skulle ha en bra chans att klara. Med lite flyt hade vi också kunnat vinna gruppen, men nu är vi i kvartsfinal ändå. Och så som killarna har spelat tycker jag att vi förtjänar platsen, säger Davis Cup-kapten Robin Söderling.

Inte sedan 2011 har Sverige nått kvartsfinal i tennisens lag-VM. I det svenska laget ingår Mikael Ymer, Elias Ymer, Jonathan Mridha, André Göransson och Robert Lindstedt.
– Vi är ett litet land som har haft fantastiska tennisframgångar under en lång tid. Det är otroligt kul att vara tillbaka där igen. Vi har ett väldigt bra lag i dag, kanske inte en lika bred topp med lika många spelare att välja på som andra länder har. Men bevisligen gör vi gör det jättebra, säger Söderling.

Ryska förbundslaget, som besegrade Spanien och Ecuador i gruppspelet, blir Sveriges motståndare i kvartsfinal. I det namnstarka laget – fyra av fem spelare på topp 30 – ingår världstvåan Daniil Medvedev, världsfemman Andrey Rublev, Aslan Karatsev, Karen Khachanov och Evgeny Donskoy.

Kvartsfinalen, som består av två singelmatcher och en dubbel, spelas torsdag 2 december klockan 16.00 i Madrid.

Ansök om ackreditering

Media som vill bevaka kvartsfinalen (och inte redan har ackreditering) kan ansöka om fysisk eller digital ackreditering. Ansök via länken https://daviscup.tmstennis.com

Så spelas kvartsfinalerna

Mån 29/11: Italien–Kroatien
Tis 30/11: Storbritannien–Tyskland
Ons 1/12: Serbien–Kazakstan
Tors 2/12: Sverige–RTF*

*Ryska förbundslaget

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Elias Ymer. Foto: Davis Cup
Elias Ymer. Foto: Davis Cup
Ladda ned bild

Om

Svenska Tennisförbundet
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

010-444 04 10https://www.tennis.se

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har drygt 124 000 medlemmar organiserade i sju regioner och 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har 13000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

Fair Play Tennisklubb i Malmö blir arrangör till finalspelet av Elitserien powered by MATCHi23.9.2022 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Satsningen på Elitserien powered by MATCHi innebär bland annat ett gemensamt slutspel för både damer och herrar på en och samma spelplats. Nu står det klart att tennisklubben Fair Play blir medarrangör av slutspelet tillsammans med Svenska Tennisförbundet. Spelplats blir System Verification Fair Play Stadion och 16-18 december avgörs kampen om SM-gulden med semifinaler och finaler.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum