E.ON Sverige AB

Sveriges nya fordonspool-aktör OurGreenCar sluter avtal med Skanska i city-projekt

Dela

Fordonspooler står högt i kurs hos byggherrarna vilket det nya Malmöbaserade bolaget OurGreenCar Sweden AB fått erfara när de nyligen ingått 10-årsavtal tillsammans med Skanska gällande ett flertal fordon, från lådcyklar till el-bilar. Bostadsrättprojektet ”Citadellskajen Västra” ligger i city mitt emot Malmöhus slott och beräknas stå färdig 2021.

Mattias Vendel, E.ON, Kenneth Falk och Thomas Droben, OurGreenCar och  Anders Derving, Skanska.
Mattias Vendel, E.ON, Kenneth Falk och Thomas Droben, OurGreenCar och Anders Derving, Skanska.

Det är inte bara bilar som är hett inom delningsekonomin idag. Även cyklar och el-scootrar är något som efterfrågas vilket OurGreenCar också tillhandahåller med fullt omhändertagande. Allt på el. OurGreenCars medgrundare Kenneth Falk ser eldriften som en självklarhet i valet av ett framtidssäkert drivmedel.

–Vi har valt att fokusera endast på eldrivna fordon i verksamheten för att fullt ut bidra till en renare stadsmiljö och mindre buller. Både bilar, lådcyklar och scootrar går samtliga på el. Vårt affärsmässiga och politiska engagemang i el-fordonsfrågorna bidrar också till en snabbare utbyggnad av laddplatser och dess infrastruktur säger Kenneth Falk.

Stor efterfrågan på fordonspoolen

– Vi har på kort tid blivit uppvaktade av kunder från hela landet, små såväl som stora. Naturligtvis är det något alldeles speciellt att få lösa mobilitetsfrågan till ett stort byggprojekt för Skanska, det skvallrar om att vi är rätt ute och erbjuder en bra tjänst i rätta tider,

säger Thomas Droben, medgrundare på OurGreenCar.

Bilpoolsmarknaden i Sverige har i många år dominerats av Sunfleet vilket verkligen har banat vägen för bilpooler i Sverige. OurGreenCar såg ytterligare en efterfrågan på marknaden för en tjänst som uteslutande fokuserar på elfordon med skräddarsydda anpassningar för varje fastighets unika behov.

-Med OurGreenCar har vi hittat en partner som är angelägna att påskynda utvecklingen, något som både vi och de boende i våra fastigheter uppmuntrar och står bakom, säger Anders Derving, projektutvecklare på Skanska.

OurGreenCar har redan en naturlig partner i E.ON när det gäller laddlösningar för sina bilpooler. Energibolaget tillhandahåller idag en bred portfölj av tjänster och lösningar inom hållbara transporter.

-Vi hamnade initialt i partnerskap med E.ON genom deras Agile-accelerator ganska snart efter att vi drog igång bolaget och planerar nu flera spännande projekt tillsammans, säger Kenneth Falk på OurGreenCar.

- E.ON fokuserar hårt på att endast erbjuda lösningar och produkter med 100% återvunnen eller förnybar energi senast 2025. Tillsammans med OurGreenCar och Skanska kommer resan mot det målet att gå mycket snabbare, säger Tore Harritshøj, chef för E.ON Mobility & Life Cycle Solutions Nordic.

För ytterligare information kontakta:

Kenneth Falk, Co-Founder OurGreenCar, 0733224095

kenneth@ourgreencar.se

 

Mattias Vendel, Programme Manager, eMobility Solutions, E.ON Nordic på 0722445405

mattias.vendel@eon.se

 

Anders Derving, Projektutvecklare Skanska Nya Hem Öresund, på 0768719923

anders.derving@skanska.se

Bilder

Mattias Vendel, E.ON, Kenneth Falk och Thomas Droben, OurGreenCar och  Anders Derving, Skanska.
Mattias Vendel, E.ON, Kenneth Falk och Thomas Droben, OurGreenCar och Anders Derving, Skanska.
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Från Högbytorp i väster till Järfälla i öster – E.ONs 2,5 mil långa fjärrvärmeledning är färdigbyggd11.4.2019 08:31:36 CESTPressmeddelande

Efter två års intensivt byggande är nu den 2,5 mil långa distributionsledningen för fjärrvärme som förbinder E.ONs nya kretsloppsanläggning på Högbytorp med fjärrvärmenäten i Bro, Kungsängen och Järfälla klar för driftsättning. Fjärrvärmeledningen ska leverera återvunnen värme till kunderna när kraftvärmeanläggningen på Högbytorp tas i drift senare i år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum