Consid

Sveriges viktigaste e-sportshackaton är tillbaka

Dela

Den världsomspännande e-sportshackatonen Considition går av stapeln den 8 oktober. Det är årets viktigaste e-sporthändelse och lockar vanligtvis runt 200 deltagare. Temat 2020 är ”hållbara städer för framtiden”.

Considition - Sveriges viktigaste hackathon
Considition - Sveriges viktigaste hackathon

-  De idéer som presenteras på Considition är ofta disruptiva. Det ska bli så spännande att se årets bidrag. Considition har blivit en mötesplats för innovation och kreativitet, säger Peter Hellgren, vd och grundare av IT-jätten Consid.

Considition är ett årligen återkommande hackathon som spänner över hela världen. Tanken är att uppmuntra innovation som  bidrar till samhällsnytta. Den här gången arrangeras Considition i samarbete med Riksbyggen.

- Hållbara städer, SDG 11, är en av de mest avgörande frågorna i dag. Digitalisering, innovation och AI är alla viktiga beståndsdelar i framtidens hållbara samhälle, säger Amir Chizari, IT- och digitaliseringschef på Riksbyggen.

Förra året samarbetade  Considition  med Globhe Drones och omkring 200 teams från 30 olika länder på sex kontinenter deltog. Det vinnande laget 2019 var Team Fernet Ultimatum, beståendes av Oskar Holmberg från Göteborg och Filip Granqvist från Cambridge. Förutom äran vann de också en resa till Rwanda för att delta i African Drone Forum och Globhe Drones biståndsverksamhet på plats. Med hjälp av drönare delas bland annat medicin ut i svåråtkomliga områden i Kigalis förorter. På andraplats kom Antonia Nevestedt och på tredje plats John Holländer.

Vinnarna av årets upplaga får åka till London för att delta i ”Smart City Summit” där företag som Tesla, Uber och Google deltar.

Considition  går att uppleva på Consids konto, bland annat på Stureplan i Stockholm, Avenyn i Göteborg och Stortorget i Malmö. Det går också bra att ta sig till något av Riksbyggens kontor, som håller öppet för kvällen. Tävlingen direktsänds också på Twitch med livestudio.

Mer information finns, och anmälan görs, på: considition.com.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Considition - Sveriges viktigaste hackathon
Considition - Sveriges viktigaste hackathon
Ladda ned bild

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Jönköping, Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Ljungby, Sundsvall, Nyköping, Gävle, Värnamo, Kalmar, Borås, Karlstad och Växjö. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 000 anställda och omsätter över en miljard kronor.

Läs mer på www.consid.se © Consid AB  ÷  consid.se ÷  @consid_ab

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum