Sweco Sverige AB

Sweco förvärvar projektledningsföretaget Dayspring

Dela

Sweco har tecknat avtal om att förvärva det svenska projektledningsföretaget Dayspring AB inklusive dotterbolag. Med förvärvet stärker Sweco sitt erbjudande inom kvalificerad projektledning av ROT-projekt och kompletterar med ett koncept för dialog med hyresgäster i samband med ROT-projekt.

Dayspring är specialiserat på projektering samt projekt- och byggledning av ROT-projekt för privata och allmännyttiga fastighetsbolag samt kommunala förvaltningar. Bolagets framgångsrika koncept för fastighetsägare som behöver en kunnig och aktiv part som för dialog med hyresgäster i samband med ROT-projekt, kompletterar Swecos erbjudande. Dayspring har 37 medarbetare och sina starkaste marknader i Göteborg och Malmö.

– Världens städer har aldrig vuxit så snabbt som idag och kraven på hållbarhet, digitalisering och säkerhet i byggprojekt växer. Med förvärvet av Dayspring får Sweco ett fint tillskott till vår redan ledande position inom projektledning, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Vi ser ett ökat intresse för att bygga om i stället för att riva och bygga nytt. Samtidigt ökar komplexiteten i byggprojekt där bland annat återbruk och cirkularitet är viktiga nycklar för smarta och hållbara ombyggnadsprojekt. Att leda dem kräver erfarenhet och teknisk expertis. Med förvärvet kommer vi att bidra till ännu fler framgångsrika projekt för våra kunder, säger Tomas Holmgren, divisionschef Buildings, Sweco Sverige.

– Tillsammans med våra nya kollegor ska vi fortsätta bidra till ett hållbart samhälle som kommande generationer ska kunna tacka oss för, där byggprojekt blir en del av lösningen i stället för en del av problemet. Jag är glad att vi gör det tillsammans med Sweco, säger Fredrik Olsson, tidigare delägare, vd och koncernchef Dayspring AB som nu fortsätter sin karriär på Sweco.

I och med förvärvet utökas Swecos projektledningsverksamhet inom division Buildings till närmare 300 konsulter.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige_högupplöst5 Fotograf: Anna W Thorbjörnsson
Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige_högupplöst5 Fotograf: Anna W Thorbjörnsson
Ladda ned bild
Tomas Holmgren, divisionschef Buildings, Sweco Foto: Håkan Sjöström
Tomas Holmgren, divisionschef Buildings, Sweco Foto: Håkan Sjöström
Ladda ned bild

Om

Sweco Sverige AB
Sweco Sverige ABSweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 23 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, välkommen till Sweco Sverige.

Följ Sweco Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sweco Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum