Enköpings kommun

Tabula Rasa – ny utställning i Konstfönster Joar

Dela

Nu öppnar Charlotte Åbergs utställning Tabula Rasa i Konstfönster Joar.

Charlotte Åberg har varje dag under ett års tid fotat ett vitt pappersark i befintligt ljus. Arken har olika nyanser beroende på ljusets skiftningar och tidpunkt på dagen. Fotograferingen blev en ritual och en slags bön. Vid varje fototillfälle har Åberg riktat en önskan eller tanke, viktig för henne själv eller för andra.

– Pappersarken har fått symbolisera att varje dag är ny och bär med sig nya möjligheter, säger Charlotte Åberg.

Charlotte Åberg är uppvuxen i Göteborg och Umeå. Hon bor och verkar i Stockholm som konstnär inom video, foto, installation och socialt inriktade konstprojekt.

Utstälningen visas 12 november 2021–18 januari 2022

Konstfönster Joar

Ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga dygnet runt. Du hittar Konstfönster Joar i ett markgående fönster på Ågatan 29, Enköping.

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum