Thom Birkeland blir Västtrafiks nya CIO

Dela

Västtrafik har rekryterat Thom Birkeland till rollen som CIO. Han kommer närmast från Antura AB som CTO och Director Product Development och har tidigare bland annat arbetat som Director R&D på Volvo Car Retail Solutions. Thom Birkeland vill använda IT och teknologi för att öka det hållbara resandet i regionen.

Thom Birkeland, CIO Västtrafik. Foto: Västtrafik
Thom Birkeland, CIO Västtrafik. Foto: Västtrafik

Thom Birkeland började som CIO (Chief Information Officer) på Västtrafik den 1 juni. Utöver ett övergripande ansvar för IT-frågor, vilket innefattar upphandling, utveckling, förvaltning och drift, kommer han även sitta med i Västtrafiks ledningsgrupp.

– Jag har svårt att tänka mig ett bolag med tydligare syfte än Västtrafik och jag känner mig inspirerad av alla engagerade människor som jag har träffat här. IT är centralt på Västtrafik. Ytterst för att serva kunderna och våra partnerbolag men även den egna interna verksamheten, säger Thom Birkeland, CIO på Västtrafik.  

Vill göra skillnad
Jobbet lockade eftersom han vill jobba med något som gör skillnad och har en påverkan i många människors vardag.

– Västtrafik har mycket data som jag är nyfiken på vad vi kan göra med för att ytterligare bidra till hållbart resande. Jag brinner även lite extra för digitala ekosystem och jag är nyfiken på hur vi kan fortsätta att bidra med våra öppna data för att sporra innovation i det bredare ekosystemet, även utanför Västtrafik, säger Thom Birkeland. 

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Thom Birkeland, CIO Västtrafik. Foto: Västtrafik
Thom Birkeland, CIO Västtrafik. Foto: Västtrafik
Ladda ned bild

Om

Varje dag reser 430 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum