Håll Sverige Rent

Tio kommuner till final i skräpplockartävling - kan vinna gratiskonsert med Panetoz

Dela

Tio kommuner har gått till final i Håll Sverige Rents tävling för kommuner i kampanjen Skräpplockardagarna, som nu avslutats. Den vinnande kommunen och dess invånare får ta emot en gratiskonsert med Panetoz.

- Att kunna erbjuda en meningsfull och lärande utomhusaktivitet har varit extra uppskattat den här våren. Inte minst med tanke på att Folkhälsomyndigheten rekommenderar våra skolor att mer av undervisningen ska hållas utomhus, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

I fredags avslutades kampanjen, som samlade över 700 000 deltagare över hela landet. Drygt 600 000 av dem var barn. De tio svenska kommuner som hade flest antal skräpplockande barn, i förhållande till antal barn i kommunen, tävlar om en gratiskonsert med Panetoz. 

- Det är jätteviktigt för oss att ta ansvar för vår planet och hoppas att så många som möjligt joinar oss tillsammans med Håll Sverige Rent, hälsar Panetoz. 

Följande kommuner hade flest skräpplockande barn i förhållande till antalet barn i kommunen och har därmed gått till final:

  1. Arvidsjaur
  2. Fagersta
  3. Finspång
  4. Flen
  5. Gullspång
  6. Härjedalen
  7. Skinnskatteberg
  8. Övertorneå
  9. Lekeberg 
  10. Svenljunga 

Vinnare i tävlingen kommer att presenteras den 1 juni.

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum