Västtrafik

Trafikinformation: Inställd spårvagnstrafik på Götaälvbron

Dela

Under de två första helgerna i november går inga spårvagnar över Götaälvbron. Anledningen är förberedande arbeten för den nya spårvagnshallen på Ringön.

Buss ersätter på sträckan. Foto: Thomas Harrysson
Buss ersätter på sträckan. Foto: Thomas Harrysson

Avstängningen gäller från den 2 november klockan 21:00 till den 5 november klockan 04:00. Samma tider gäller från den 9 november till den 12 november. Orsaken är att växlarna till in- och utfartsspåren till den nya spårvagnshallen på Ringön ska läggas. 

Spårvagnslinjerna 5, 6 och 10 berörs av stoppet. Linje 5 och 10 kör inte på sträckan Lilla Bommen-Vågmästareplatsen. Linje 6 kör inte på sträckan Nordstan-Vågmästareplatsen. Istället får kunderna åka buss. Ersättningsbussarna (linje 6E) avgår från Nordstan, läge B, respektive Wieselgrensplatsen, läge H.

Läs mer om hur kollektivtrafiken påverkas av arbetet på Västtrafiks hemsida.

Bilder

Buss ersätter på sträckan. Foto: Thomas Harrysson
Buss ersätter på sträckan. Foto: Thomas Harrysson
Ladda ned bild

Om

Varje dag reser 410 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum