Clockwork Bemanning & Rekrytering ABClockwork Bemanning & Rekrytering AB

Traineeprogram öppnar nya karriärmöjligheter i Söderhamn

Dela

Med hjälp av Clockwork drar tillverkningsföretaget USNR i Söderhamn nu igång en långsiktig satsning på kompetensförsörjning. Under hösten startar ett skräddarsytt traineeprogram med målet att rekrytera och utbilda fem nya operatörer till USNR.

Bild: USNR
Bild: USNR

I Söderhamn sträcker sig rötterna för USNR 150 år tillbaka i tiden. Tidigare hette företaget Söderhamn Eriksson, innan bolaget för några år sedan köptes upp av en amerikansk ägare. Än i dag tillverkas samma produkter i företagets fabrik i Söderhamn – världsledande utrustning och teknik för träindustrin. 

Sedan tre år tillbaka samarbetar USNR med Clockwork som tjänsteleverantör. Både för Clockwork och USNR är bristen på industrikompetens en stor utmaning. Med Clockworks

erfarenhet av att matcha kandidater med jobb inom industrin föddes idén till ett skräddarsytt traineeprogram. Redan i höst kommer fem deltagare att få påbörja ett traineeprogram på USNR som projektleds av Clockwork.
– De som söker behöver ha viss erfarenhet av industrijobb. Det viktigaste är dock motivation och viljan att långsiktigt satsa på en karriär inom tillverkande industri, berättar Johan Johansson, vd på USNR.

Under de senaste åren har USNR upplevt att bristen på kompetens bromsar företagets tillväxt.
– När kompetensförsörjningen begränsar vår framgång behöver vi göra något radikalt. Att trygga vår sysselsättning är att trygga vår utveckling så det här känns som rätt steg att gå, säger Johan.


Som arbetsgivare är USNR trygg och stabil. I Söderhamn arbetar drygt hundra medarbetare, de flesta med lång erfarenhet. Det innebär att det alltid finns någon att fråga och ta hjälp av.
– Vi jobbar mycket med att alla ska känna sig delaktiga och förstå helheten i det vi gör. Även om man som verkstadsarbetare inte behöver kunna alla detaljer så vill vi att det ska finnas möjlighet till insyn i verksamheten och möjlighet att påverka sin arbetssituation.

Fördelen med Clockworks skräddarsydda traineeprogram är att USNR själv påverkar utbildningsinnehållet. Programmet kommer att pågå under cirka ett halvår, där tiden varvas mellan teoretisk och praktisk utbildning i fabriken.
– I dagsläget har vi stort behov av CNC-operatörer och maskinoperatörer. Det kan också finnas behov av svets- och monteringspersonal, det beror lite på vilken typ av individer det är som söker.

Tillsammans med Clockwork hoppas USNR kunna hitta fem kandidater som vill satsa på en långsiktig karriär inom industrin.
– Clockwork har stark lokal anknytning i Hälsingland och Gästrikland och de känner till förutsättningarna för arbetsmarknaden här i Söderhamn. De har också en lyhörd organisation som på ett bra sätt tar in våra önskemål och idéer i det här projektet. Målet är såklart att de fem som går programmet ska vara anställningsbara och vilja jobba hos oss i framtiden, avslutar Johan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild: USNR
Bild: USNR
Ladda ned bild

Länkar

Om

Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Stigaregatan 7
791 60 Falun

https://clockworkpersonal.se/

Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i femton städer från Göteborg i söder till Piteå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se

Följ Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum