Svenska kyrkan Norrköping

Tro, hopp och kärlek lyser upp S:t Olai kyrka och Stadstornet

Dela

Nu blir Svenska kyrkan i Norrköping en del av Norrköping Light festival. Norrköpingsborna kommer att möta budskapet Tro, hopp och kärlek som projiceras på en ljussatt S:t Olai kyrka. Även Stadstornet blir vackert ljussatt.

Norrköping Light festival Foto: Peter Holgersson
Norrköping Light festival Foto: Peter Holgersson

-I svåra tider för mänskligheten är det viktigt att vi inte förlorar vare sig tro, hopp eller kärlek, säger kyrkoherde Thomas Wärfman. Har vi förlorat dessa är det svårt att hålla ut tillsammans och att se framåt mot en ljusare framtid.

Stadstornet är en av Norrköpingsbornas mest älskade byggnader enligt en tidigare undersökning gjord av Norrköpings Tidningar. Även S:t Olai kyrka är en viktig del av Norrköping i sin egenskap av stadskyrka sedan åtminstone 1300-talet.

-Tro, hopp och kärlek är ett viktigt budskap som stammar rakt från kärnan i vår kristna grund, säger församlingsherde Linda Folebäck. Samtidigt det ett igenkänt och populärt budskap som den breda allmänheten verkligen tagit till sitt hjärta.

I januari påbörjas renoveringen av Stadstornet, vars kyrkklockor tillfälligt har fått tystna på grund av sprickbildning. Vid renoveringens start tas ljussättningen ner två veckor i förtid från Stadstornet, medan S:t Olai kyrka fortsätter att lysa upp i Olaiparken under hela Norrköping Light festival.

-Det är mycket som blir inställt runt omkring oss just nu, men tron, hoppet och kärleken ställer vi inte in, säger Linda. Snarare är det ett extra viktigt budskap att fömedla till Norrköpingsborna just nu.

Kontakt
Gustaf Hull, kommunikationschef
011-241052 / gustaf.hull@svenskakyrkan.se

Annelie Tollerå, kommunikatör
011-241054 / annelie.tollera@svenskakyrkan.se

Bilder

Norrköping Light festival Foto: Peter Holgersson
Norrköping Light festival Foto: Peter Holgersson
Ladda ned bild
S:t Olai kyrka Foto: Karin Bussy Broman
S:t Olai kyrka Foto: Karin Bussy Broman
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Nattvandring under studentveckan19.5.2022 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

För femte året i rad kvälls- och nattvandrar Elevhälsan och Svenska kyrkan i Norrköping under studentveckan. Under sex kvällar och nätter finns vi som vuxenstöd och har med oss vatten och plåster. Nattvandringen är ett samarbete där vi hjälps åt tillsammans med andra aktörer som utbildningskontoret, friskolorna, socialtjänsten, polisen och räddningstjänsten. Diakon Maria Bard från Svenska kyrkan samordnar insatsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum