Lidl Sverige

Två Lidl-butiker nominerade till Sweden Green Building Awards

Dela

Sweden Green Building Council har utsett finalisterna till den årliga tävlingen – Sweden Green Building Awards, där hållbart byggande belönas. Två av Lidl Sveriges nya butiker har utsetts till finalister. Det är Lidl Sveriges 200e butik som finns i Sigtuna Stadsängar och världens första NollCO2-butik som byggts i Visby som har chansen att ta hem priserna vid galan den 30 november.

Lidl Sigtuna Stadsängar
Lidl Sigtuna Stadsängar

- Vi är otroligt stolta över att två av våra nya butiker är finalister i Sweden Green Building Award. Det bekräftar att vårt arbete för att bygga mer hållbart är på rätt väg. Hållbart byggande är en viktig del i vårt arbete för att göra hela vårt företag mer hållbart. Alla delar av verksamheten kan bidra till att minska klimatpåverkan. Jag hoppas att vi kan inspirera fler att se möjligheterna med hållbart byggande, säger Johan Augustsson, Sverigechef Lidl.

Lidl Visby öppnade den 25 juni 2020 och är världens första klimatneutrala handelsbyggnad. Den har byggts med en CO2-budget och är den första byggnad som uppfyller miljöcertifieringen NollCO2 enligt Sweden Green Building. Dessutom har byggnaden BREEAM-SE Excellent certifiering. Lidls butik i Visby är nominerad i kategorin Årets NollCO2-projekt och är en av två finalister i kategorin.

Lidls nya butik i Sigtuna Stadsängar är nominerad till kategorin Årets BREEAM-byggnad och är en av två finalister. Butiksbyggnadens stomme består nästan i sin helhet av trä. Taket är försett med växtlighet och plats för solceller. Butiken har certifieringen BREEAM Excellent.

Kontakter

Bilder

Lidl Sigtuna Stadsängar
Lidl Sigtuna Stadsängar
Ladda ned bild
Lidl Visby
Lidl Visby
Ladda ned bild
Lidl Visby
Lidl Visby
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum